Németh Szilárdnak választania kellett: Hazudik, vagy beleáll. És hát ő hazudott.

Németh Szilárd (kép: coub)

2017.08.02. 16:25

Németh Szilárd rezsibiztos a civilek elleni uszító kampány reklámarca és soros elnöke (értik, Soros muhaha) beismerte, hogy valótlanságot állított.

Tette ezt ráadásul a kormányzati kommunikáció gerincét adó (értik, gerincét muhaha) Pestisrácok c. oldalnak, egy olyan nyilatkozatában, ahol a civilek migránsok és Soros György összefonódásairól, a nemzetre rárontó idegen hatalom csápjairól beszélt, és ahol utóbb bevallottan valótlanul állította, hogy utasította a Nemzetbiztonsági Bizottságot a szerinte Soros-hálózattal együttműködő szervezetek teljes átvilágítására.

„Én most, mint a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke a bizottsághoz és a titkosszolgálatokhoz fordultam, összegyűjtve a Soros-hálózattal együttműködő szervezetek nevét, kérve a tevékenységük teljes átvilágítását.” (részlet a Pestisrácok interjúból)

Az egész arra volt jó, hogy uszítson, és szítsa a hangulatot a kormány által „kormányellenes civileknek” bélyegzett civil szervezetek ellen.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) résen volt, Péterfalvi Attila hivatala ugyanis pontot kívánt tenni az ügy végére. Álláspontjuk szerint ugyanis Németh nem adhat utasításokat a Nemzetbiztonsági Bizottságnak, az törvénysértő lenne. Ha ezt valóban megtette, akkor azért vállalnia kell a következményeit.

De Németh választott, és inkább elintézte egy beismeréssel, hogy hazudott, így csúfosan kiderült, hogy a kormányzati propaganda, mely nettó fél éve dübörög a pofánkba egy piti hazugságra épült.

Németh töredelmesen bevallotta, hogy nem adott utasítást a civilek átvizsgálására, így elkerülte a felelősségre vonást. Tehát „csak” hazudott, aminek következtében meghurcoltak embereket, de az meg mindegy nem igaz?

a NAIH az alábbi nyilatkozatot kapta Némethtől:

„A Nemzetbiztonsági Bizottság tagjaként és alelnökeként több alkalommal hívtam fel a titkosszolgálatok figyelmét a külföldi forrásból működő Magyarországon bejegyzett társadalmi szervezetek működésének kockázatára, ugyanakkor a rám irányadó jogszabályi rendelkezéseket ismerve és betartva, közvetlen utasítást intézkedésre soha nem adtam.”

Na igen.

Különösen törvényes és erkölcsös és tisztességes úr.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!