Katari önkivásárlással szökne a Barcelona sztárja..?

A Chuteira nevű brazil sportportál arról ír – egyetértésben a katalán sajtóval –, hogy Neymar lesz a nagykövete a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságnak. A szerződést a Qatar Sports Investment (QSI) nevű céggel tervezi megkötni, amiért nem kevesebb mint 300 millió eurót kapna.

Csakhogy a QSI és a Paris Saint-Germain tulajdonosa ugyanaz a katari üzletember, Nasser Ghanim Al-Khelaïfi.

A szerződésből kapott pénzből könnyedén kifizethetné a 222 millió euróban megállapított kivásárlási árát a Barcelonának. Azért furcsa ez a megoldás, mert pénteken az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) áldását adta az esetleges üzletre, vagyis nem ütközne semmilyen szabályba, ha a PSG ennyi pénzt utalna a Barcelonának a támadóért. A 43 éves Al-Khelaïfi azonban mégis előállt egy ilyen megoldással.

Felmerül a kérdés, hogy az UEFA engedélye ellenére miért éri meg a katari milliárdosnak 78 millió euróval többet fizetni azért, hogy ezzel a szokatlan kis csavarral szerezze meg a Barca sztárját. A választ valószínűleg az öt év múlva esedékes világbajnokság megrendezésével kapcsolatos spekulációk környékén kell keresni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!