Kiderült az igazság: megkérdezték a fideszeseket a plakátokról, nem hiszed el, mit válaszoltak

A Vasárnapi Hírek megbízásából készített közvélemény-kutatást a Publicus. „A kutatás szerint az emberek nagyjából háromnegyede úgy gondolja, hogy valós veszély, hogy egy nemzetközi kibertámadás vagy egy határainkon kívülről érkező járvány érje Magyarországot. Egy nagy létszámú menekültáradatot a megkérdezettek 61 százaléka tart reálisnak. Az orosz befolyás növekedését és egy terrortámadást az emberek fele érez valós veszélynek.” – olvashatjuk az index írásában.

Nagy mértékben nőtt az aránya azoknak, akik úgy gondolják, hogy Soros György arra készül, hogy megbuktassa Orbánékat. Egy évvel ezelőtt 29% gondolta ezt, most 43%. Ezzel kapcsolatban azonban érdekes, hogy a Fidesz szavazók 54% szerint, teljesen felesleges pénzkidobás a Soros plakátokra elkölteni milliárdokat és csak a 40% érzi ezt szükségesnek. Az MSZP és a Jobbikra szavazók közül 10 emberből 9 tartja feleslegesnek a kormány plakátkampányát.

Egyre többen gondolják úgy, hogy sokkal nagyobb probléma a magyarok külföldre vándorlása, mint a menekütek országba történő érkezése. Előbbit problémát a megkérdezettek 54%, míg az utóbbit 39% a felmérés szerint. Ebben a kérdésben a Fidesz szavazók másképpen gondolkodnak mint a többség. Szerintük sokkal nagyobb probléma a menekültek érkezése, mint a kivándorlás 60% a 34% ellenében.

A teljes anyagot itt lehet elolvasni .

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!