Rendkívüli sajtótájékoztatón csinált magából bohócot Orbán

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

„Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be a miniszterelnök, hogy további Seuso-kincseket vásárolt meg Magyarország.” – írja a 444.hu. 

A kormányülés szünetében egy rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor.

Szűkszavúan csak annyit mondott, hogy sikerült visszaszerezni a Seuso-kincsek páratlan fontosságú, felbecsülhetetlen második hét darabját.

A szót átadta Bán Lászlónak és visszament a kormányülésre.

A 24.hu megírta, hogy legutóbb az elmúlt év februárjában volt ilyenre példa, a kvótanépszavazás bejelentésével kapcsolatban, illetve már volt ehhez hasonló esemény, a Seuso-kincsek hazatérésével kapcsolatban.

Az eseménnyel kapcsolatban sajnálatos módon hibázott a közszolgálati televízió:

„…Pedig az M1 nagyon készült a bejelentésre, már jóval fél kettő előtt kint volt a képernyőn, hogy hamarosan jön a miniszterelnök. Aztán valahogy lecsúsztak róla, így a tévénézők már csak Baán László, a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria (MNG) főigazgatójának beszédét hallhatták.” – írja a tárgyban szóló cikkében a 24.hu. 

A múlt évben jelent meg a 444.hu oldalán:

A Miniszterelnökség azért tagadta meg a válaszadást a Magyar Nemzetnek arra a kérdésre, hogy kik és mennyi pénzért vettek részt a műkincsek visszaszerzésében, mert már akkor további tárgyalásokat folytattak a többi darab visszaszerzésével kapcsolatban.

Most, hogy a teljes műkincsegyüttes Magyarországon van, talán megtudhatjuk, a választ?

Dehogyis!

A Magyar Nemzet pert is indított az adatokért, de a tárgyaláson derült ki, hogy Lázár János 2013-ban 30 évre titkosította a Seuso-aktákat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!