Botrány a vizes vb megnyitóünnepségén! Erre senki nem számított!

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd - a kép csak illusztráció!

Egyszerűen közölték Olimpiai úszóbajnokainkkal, hogy nincsen rájuk szükség a megnyitó ünnepségen. Megalázták a magyar úszósport elmúlt három-négy évtizedének legnagyobb alakjait!

A hétvégén kezdődő vizes világbajnokság gigantikus megnyitójára a teljes költségvetés 3,4 milliárd forint.

A Művészetek Palotája 1,8 milliárd forintért nyerte el a szerződést a nyitóünnepség művészeti koncepciójának kidolgozására és megvalósítására.

Minden választópolgár maximális profizmust várhatna el ekkora összegért és a megbízott rendező neve alapján.

Nem ez történt!

Alig 10 nappal a megnyitó előtt keresték fel az úszólegendákat, legnagyobb olimpiai és világbajnok úszóinkat és felkérték őket, hogy szerepeljenek a műsorban.

6 nappal a megnyitó előtt írásos tájékoztatást kaptak a feladataikról és a főpróbáról kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

(A levélből egyébként az derül ki, hogy a rendezőknek fogalmuk sem volt arról, hogy milyen ruhát kellene viselniük a megnyitón.)

„Úgy tudom, hogy a FINA-val még folynak ez ügyben az egyeztetések, mert szeretnénk, ha az olimpikonok FINA-formaöltözéket kaphatnának. Ebben az esetben el kell kérjem majd a sportolók méreteinek adatait. Amennyiben a FINA-tól nem érkezik erre megerősítés, valószínűleg fehér öltözéket fogunk kérni tőlük” – írta a közvetítőnek a Müpa produkciós menedzsere, még egyszer hangsúlyoznánk, hat nappal a megnyitó előtt.

A rendezvény árának fényében egészen elképesztő, hogy csak az utolsó utáni pillanatban jutott valakinek eszébe „berángatni” a bajnokokat, hogy ad hoc betegyék őket a programba.

Már ez felháborító és teljes mértékben érthetetlen, hogy egy ekkora költségvetésű és ekkora jelentőségű esemény kapcsán az utolsó utáni pillanatban jutott eszükbe felkeresni a legnagyobb és a legilletékesebb embereket.

Már ez önmagában bizonyítja a teljes alkalmatlanságot és a teljes szakmaiatlanságot.

Azonban ami ez után történt, az teljes mértékben érthetetlen és minősíthetetlen, bizonyítja, hogy nagyon messze áll ez az Orbán kormány attól, hogy Olimpia rendezésen egyáltalán csak gondolkodjon:

Újabb levélben közölték olimpiai és világbajnok úszólegendáinkkal, hogy az éjjeli próba során a rendező úgy döntött, hogy a rendezvényen mégsem lesz szükség rájuk.

„A produkciós menedzser azzal indokolta a változást, hogy a főpróba előtt már nincs módjuk rendesen lepróbálni a dolgot.”

Problémák adódtak Egerszegi Krisztina fellépőruhájával kapcsolatban is

Egerszegi Krisztina fellépőruhájával is problémák adódtak, úgy tudjuk a miniszternek kellett közbenjárnia azért, hogy ne konfekcióméretben hanem rászabott formaruhában léphessen színpadra Egerszegi Krisztina.

Seszták Miklós fejlesztési miniszter a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke több különböző lépést is próbált tenni az vérig sértő botrány valamilyen módon történő kezelésére, egy teljesen új rendezvényt ajánlottak fel az olimpikonoknak a Duna Arénában, ám a próbálkozás nem járt sikerrel.

„Ha letérdelnek, akkor sem leszünk ott!
– mondta erről egyikük, sőt ezen a ponton a közvetítő is közölte, hogy kiszállt.”tudósított róla az index.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!