Késhetnek a nyugdíjak, mert Orbán épp átszervezi a kormányt – mutatjuk, mire számítson!

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

Az Orbán kormány nem tudja működtetni a minisztériumokat, az intézményeket. A nyugdíjfolyósítónál teljesítőképességük határán dolgoznak az ottani munkatársak, miközben tevékenységükért éhbérért látják el. Novembertől a nyugdíjasoknak a Magyar Államkincstár fizet, a nyugdíjfolyósítót beolvasztják. Az átalakítások azonban még sehol nem tartanak. Az Orbán kormány célja nagy valószínűséggel az, hogy egy kézben legyen minden nyugdíjas adata, akiket a kampányban meg akarnak majd szólítani. – olvashatjuk a 168 óra cikkében.

A Magyar Kincstárnál lehetetlen állapotok uralkodnak, előfordulhat, hogy majd késnek a nyugdíjak kifizetésével, a Népszava írásából az is kiderült, hogy még az is elképzelhető, hogy kéthavi nyugdíjat összevontan kapnak meg.

Novembertől veszi át az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság feladatait a Magyar Államkincstár, ami azonban egyáltalán nincsen felkészülve erre a feladatra. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság beolvasztása pedig egyáltalán nincsen előkészítve, igen nagy a valószínűsége, hogy decemberig kell várni.

„Nem segít az sem, hogy a szervezetek munkatársainak ezekben a hetekben kell kiszámolniuk a kiegészítő nyugdíjemeléseket és most először a nyugdíjprémiumokat is.

A MÁK-nál és a NYUFIG-nál a sok munka miatt mindenki a végkimerülés szélén, a teljesítőképessége határán dolgozik alacsony bérért.

Utóbbi miatt sokan már a sztrájkra hajlanak. A MÁK munkatársai el is jutottak ennek az előkészítéséig, mígnem sikerült asztalhoz kényszeríteniük és van is esély a megállapodásra a fizetések emeléséről.

A NYUFIG-nál eközben sokan megélhetési gondokkal küzdenek: kilenc éve nem emelték az illetményalapjukat, eltörölték a 13. havi bérüket, megszűnt az üdülési hozzájárulásuk, nem kapnak BKK-bérletet, pedig korábban a Köztisztviselők Napján is kaptak egyhavi plusz jövedelmet, karácsonykor elszámolt túlórapénzt, munkáltatói hozzájárulást az önkéntes nyugdíjpénztári befizetésekhez.

Évi százezreket buktak, miközben a bérük értéke öt év alatt ötödével csökkent – írja erről a Népszava. ”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!