A híres magyar író Hitlerhez hasonlította Orbánt

Fotó: Stop.hu

A 24.hu számolt be róla, hogy Ungváry Rudolf, Széchenyi Ferenc-díjas és Füst Milán-díjas író, a miniszterelnököt Putyin „hasznos idiótájának” nevezte. Nem lepte meg az sem, amit a kormányfő Horthy Miklósról mondott, mert ez a felmagasztalás beleillik Orbán „velejéig aljas”, de halálosan pontos gyűlöletkeltési propagandájába.

A híres író, publicista szerint a Fidesz elnöke már korábban megfogalmazta a kirekesztés zsigeri alapjait, elmondta azt is, hogy Orbán és Horthy rendszere sok szempontból hasonlít egymásra.

„…Ennek az embernek olyan mértékben torz a politikai személyisége, hogy önmagában is életveszélyt jelent Magyarország történelmi sorsára, mint ahogy Hitler esetében is így volt….”

 

Ungváry szerint Moszkvának Magyarország nem tényező, csak annyi, hogy amíg Orbán az unión belül van, addig Putyinnak hasznos idiótája lesz annak érdekében, hogy az unió erejét valamennyire destabilizálni tudja az orosz birodalmi érdekek szempontjából.

Alapvetően fontosnak tartja azt is, hogy az ellenzék kitörjön a rendszer által számára szabott szűk keretekből, ami csak úgy lehetséges, ha felrúgják a játékszabályokat és keményebb hangot ütnek meg.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!