Megszólalt a volt igazságügyi miniszter: „elég volt a politikai üldöztetésekből!”

Justicia az igazság, igazságszolgáltatás, az erkölcsi erő istennője a római mitológiában.

A XV. századtól kezdődően ábrázolják szemkötővel, ami tárgyilagosságot képvisel. Az ítélet meghozatalakor ne befolyásolja hatalom, pénz vagy gyengeség, az igazságban a pártatlanság érvényesüljön.

Politikai handabandának bizonyult a rendszerváltás óta eltelt évtizedekben a politikai pártok által elszámoltatásnak nevezett jelenség a 168 óra írása szerint.

Jöttek-mentek az elszámoltatási biztosok, de azon politikusok ellen akiket hírbe hoztak vagy nem indult eljárás, vagy indult, de a végén jogerősen felmentették őket.

Ennek ellenére pályafutásuk derékba tört és a családjukra is nagyon nagy szenvedést okozott.

Bárándy Péter úgy véli, hogy a vélhetően a mai napokban is megvalósuló bűncselekmények olyan károkat okoznak, olyan nagy vagyoni hátrányokat eredményeznek, hogy kizárják a gyors elévülés intézményét.

Bárándy Péter az ELTE jogtudományi karán végzett 1974-ben. 1976-ban ügyvédi szakvizsgát tett. 2002-ben Medgyessy Péter igazságügy-miniszternek jelölte, az akkori kormány legnépszerűbb tagja lett, a 2004-ben bekövetkezett változás után politikai szerepet nem vállalt.

A volt igazságügy-miniszter szerint a bűnüldözés is az igazságszolgáltatás útján a visszaélések nagy része kezelhető lenne.

Mészáros Lőrinc is hibázik – Bárándy Péter: Elég volt az üldöztetési biztosokból!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!