Megdöbbentő kutatási eredmény: kiderült, kit akarunk új miniszterelnöknek!

Fotó: MTI

Egyszerűen elképesztő, fenomenális, frenetikus! A Nézőpontnak sikerült olyan „kutatási” eredményt produkálnia, amivel beírták magukat a történelembe. Nem állítjuk, hogy megrendelésre készült a legutóbbi felmérésük, és nem is sugalljuk, hogy csúsztatnának. Mindazonáltal szeretnénk mutatni valamit, és az értelmezését a tisztelt olvasókra bízzuk!

A Nézőpont az alábbi eredményt hozta ki:

A június 6. és 8. között, 1000 fős mintán végzett reprezentatív felmérés szerint a teljes felnőtt lakosság 8 százaléka szeretné a Jobbik vezetőjét kormányfőként látni, ami 3 százalékpontos csökkentést jelent a májusi, 11 százalékos álláshoz képest.

A többiek is rontottak, Orbán Viktor például 44-ről 43 százalékra. Orbán és Vona után a harmadik helyen áll 6 százalékkal a Párbeszéd jelöltje, Karácsony Gergely. Őt követi Gyurcsány Ferenc és az LMP-s Szél Bernadett 5-5 százalékkal. Gyurcsánynak 6, Szélnek 8 százaléka volt még májusban. A szocialista Botka László 3 (májusban 5 volt), a liberális Fodor Gábor 1 (májusban 2) százalékon van jelenleg a Nézőpont szerint.

Most pedig lássuk, hogy egy másik kutatóintézet, a Publicus mit mért az előző hónap végén:

Január óta Orbán Viktor miniszterelnök népszerűsége 9 százalékot zuhant, most 40 százalékon áll.

Botka László, az MSZP frissen megválasztott miniszterelnök-jelöltje 43 százalékon áll, míg Vona Gábort a válaszadók 34 százaléka kedvelte.

Gyurcsány Ferenc két százalékot esett egy hónap alatt, jelenleg 19 százalékon áll a cikk szerint.

A Nézőpontnak tehát sikerült 40%-ot lefaragnia Botka László népszerűségéből!

Ha valaki ezek után a közvélemény-kutatások alapján dönti el, hogy „érdemes-e” szavazni menni, akár javasasszonyhoz is elmehet egy jó kávézacc-jóslára!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!