Foci, vagy egészségügy..?; már egy évük sincs, hogy ezt a kérdést eldönthessük

Próbálja meg végre valaki kiszámolni, hány százmilliárdot költünk “örökös miniszterelnök” hobbijára, a foci finanszírozására. Tudja bárki, hogy mennyiért épültek és épülnek a foci szentélyei, amelyek ott állnak üresen, miközben az egészségügy fuldoklik?

Nézők elmaradtak, foci már régóta nincs, csodaszámba megy, ha a labdába néha belebotlanak, a gyakorlatilag közpénzből, havi 5-8 millió között kereső magyar sztárocskák.

Nem vagyok jó fejszámoló, és demagóg se, de szerintem bármelyik gyermekkórház ügyeletén  hétvégén, egy felcsúti focimeccs nézőinek a többszöröse fordul meg. Az ő “kényelmük”,  ellátásuk nem fontos ennek a kókler, pénzéhes bagázsnak. Nekik is vannak gyermekeik–igaz van ,aki már a saját lábán,  illetve a mienkén áll.

Higgyék el, mindannyian szeretjük a gyermekeinket, unokáinkat, fáj a szívünk, amikor szenvedni, sírni látjuk őket. Bizony, akár még “ölni” is tudnánk azért, hogy nyílt törésekkel ne kelljen órákat jajgatva tölteniük, egy kórház sebészeti ügyeletén, mert ha valaki nem tudná idáig süllyedt a magyar egészségügy

Napjainkban Magyarországon a nem létező nemzeti foci dúskál a pénzben. Nézze csak meg valaki, hogy Felcsúton hány alkalmazottat fizetnek a mi adónkból.

Segítek: 112 főt. Hogy legyen összehasonlítási alapja mindenkinek, ezért csak példálózva a bérek között:  fotóst -395 ezerért;  pályakarbantartót–262 ezer forintért;  takarítót–194 ezerért; szakácsot -257 ezer forintért; sportszervezőt—553 ezerért; marketing munkatársat –459 ezer forintért; játékosmegfigyelőt–507 ezerért; irodai asszisztenst–403 ezerért; archívumigazgatót /!/ 650 ezer forint  havi bérért alkalmaznak.    A miniszterelnök nemrégen a magyar foci és a Puskás ügyek nagykövetének nevezte ki, egyik bizalmasát.

Egy pár hetes kormányhatározat szerint Orbán személyesen fogja felügyelni az új Puskás Stadion építését, tévedés ne essék, nem egy kórházét,, nem az egészségügy új zászlóshajójáét, nem egy stadionét, mert az fontos.  Vajon mi lenne, ha a kedves vezetőnk, csak feleannyira  tartaná fontosnak az egészségügy, a  gyógyítás helyzetét, mint a béka feneke  alatt levő nemzeti focit? Vajon miért nem vállal személyesen szerepet az egészségügy gondjainak a megszüntetésében? Ha vezénylő tábornoki teendői mellett erre nincs ideje, akkor miért nincs legalább ennek a területnek is miniszterelnöki biztosa?

“Csak” az ország jövőjéről, saját magunk, gyermekeink, unokáink életéről van szó!

Budácsik Lajos

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!