Volt bizalmasa száll szembe Orbánnal: „sorosbérencnek” áll a hajdani főtanácsadó

Nem kis meglepetést okozva jelentette be tegnap a hírt Bod Péter Ákos, hogy elfogadta a Transparency International Magyarország felügyelőbizottságának elnöki tisztét.

A volt jegybankelnök, az Antall-kormány ipari és kereskedelmi minisztere, aki még az első Fidesz-kormány idején Orbán s a Miniszterelnöki Hivatal gazdasági főtanácsadójaként működött közre, az ATV-ben tett interjújában elmondta, hogy sokáig latolgatta a lépést, mivel egy megbélyegzett civil szervezetről van szó.

Ezzel együtt végül úgy döntött, vállalja a kockázatot, hiszen egyre fontosabbnak tartja a hasonló szervezetek működését.

Hozzátette: nem tekinti magát „Soros-boynak”, de meggyőződése szerint nagyon hasznos, hogy a hasonló szervezetek utánamennek a kényes ügyeknek, ezáltal eltitkolni vágyott részleteket ismerhet meg a nyilvánosság.

A 2006-os országgyűlési választások két fordulója között Orbán Viktor még őt ajánlotta az MDF-nek közös miniszterelnök-jelöltnek sőt, 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével is kitüntette. Kíváncsian várjuk, hogy a független civilszervezet élén sikerül-e jóval hatékonyabban felszámolnia az Orbán-klánt, mint tette volna azt kormányszolga köztársasági elnökként.

(kép: gazdasagtv.hu)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!