Kövér most megbüntetheti magát is: elsumákolt egy beadványt

Önhatalmúlag visszautasított egy szocialista indítványt, egyszemélyben úgy döntött, hogy az sérti az Országgyűlés tekintélyét.

A „tekintélyrombolásról” ma értesítette az MSZP-s képviselőket.

Heringes Anita Kunhalmi Ágnessel, Korózs Lajossal, Hiller Istvánnal, Tóbiás Józseffel, Bárándy Gergellyel és Tóth Bertalannal közösen még április 13-án benyújtottak egy közös önálló indítványt a felsőoktatási törvényt módosító „lex CEU” eltörléséről.

A megszokott ügymenet szerint a házelnöknek parlamenti bizottságot kellett volna kijelölnie, amely arról dönt(ene), hogy egyáltalán a Parlament elé kerüljön-e a beadvány s a testület 30 napon belül dönt(ene) arról, hogy tárgysorozatba veszik-e a javaslatot.

De nem így megy ez Kövérnél.

A pedellus inkább a nádpálcát vette elő és két hét vakarózás után saját jogkörére hivatkozva ma, április 25-én szűkszavú válaszában mindössze annyit közölt Heringes Anita országgyűlési képviselővel, hogy a beadvány sértené a T. Ház tekintélyét, dátum, aláírás.

Arról egy szó sem esik, hogy a beadványban milyen, az országgyűlésre dehonesztáló kitételek szerepelnének vagy egyáltalán, jól van-e a kedves felesége vagy bármi, amivel magyarázatképpen megtisztelné a pedantériára oly kényes Kövér az országgyűlésben emberek ezreit képviselő politikusokat.

Úgy tűnik Kövér követve a főnöke finoman szólva sem szalonképes hímsovinizmusát, nem foglalkozik nőügyekkel még akkor sem, ha tízezrek nevében szólalnak meg az övétől eltérő állásponttal rendelkező legitim politikusok.

Az persze fel sem tűnik a morcos bajszosnak, hogy mindezzel ő maga sérti az Országgyűlés már eddig is igen megkopott tekintélyét.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!