Mi történhetett? Mégis felveszik a fizetésüket a DK-s képviselők.

kép: nyugat.hu

„A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselői többé nem vesznek fel képviselői fizetést, és a kétharmados szavazásokat kivéve, nem vesznek részt Orbán „bábparlamentjének” munkájában” – hangzott el Gyurcsány Ferenc pártelnök Facebook-oldalán megosztott videóban 2016. október 25-én.

Ennek ellenére a DK-s képviselők mégis felveszik a parlamenti fizetésüket ezt Gréczy Zsolt vallotta be a HírTV-ben. Elmondta, hogy a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselői bár nem járnak be a parlamentbe, az alapfizetésüket azért fölveszik.

Részletek a beszélgetésből:

Gréczy Zsolt: „Az, hogy ki, milyen fizetést kap, az a házelnök és a házbizottság dolga, tehát az országgyűlési képviselők hatásköre.”
Ungár Péter: „Tehát önök úgy vonultak ki a parlamentből, hogy a fizetést fölveszik?”
Gréczy Zsolt: „Szeretném jelezni, hogy nem, mert például a bizottsági pénzeket sem kapják meg.”
Ungár Péter: „Tehát a bizottságit nem, csak az alapdíjat?”
Gréczy Zsolt: „Hát, ha országgyűlési képviselőkről beszélünk, akik országgyűlési mandátummal rendelkeznek a szavazók bizalmából, akkor annyi természetesen jár nekik.”

Tehát hiába állította azt Gyurcsány Ferenc, hogy ez nem így lesz, ugyanúgy felveszik a fizetést, de ritka kivételtől eltekintve nem mennek be a munkahelyükre. 

A DK az Orbán kormány ténykedésének kritikájaként döntött úgy, hogy nem vesz részt az Országgyűlés munkájában. Ilyen korábban még nem fordult elő. Az egyetlen ehhez hasonló eset akkor volt, amikor a Fidesz kollektíve kivonult Gyurcsány Ferenc minden megszólalásánál. A törvényhozásban azonban még Ők is részt vettek.

tenytar.hu

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!