Magyar vállalkozás épít különös hadihajót Marseille-ben

Forradalmian új hadihajót épít egy dél-franciaországi hajógyárban egy magyar vállalkozás. Ilyenből eddig összesen három készült az egész világon.

Az Ocean Eagle 43 nevű hajó három testből álló trimarán, amelynek előnye, hogy nagyon gyors és biztonságos is. Egyhuzamban ötezer kilométert tud megtenni.

A mozambiki haditengerészet parti őrsége nemrég terroristák, kalózok és csempészek ellen hadrendbe állított három, első ránézésre futurisztikus külsejű hadihajót. Az Ocean Eagle 43 nevű hajó három testből álló trimarán, amelynek előnye, hogy nagyon gyors és biztonságos is.

Ezt a hajófajtát eddig jellemzően a különböző vízi sebességrekordok megdöntésére használták, vagy nagyon drága extravagáns luxusjachtok építése során alkalmazták.

A CompositesWorld digitális szaksajtó által Sötét Lovagnak nevezett járőrhajók számunkra legfontosabb különlegessége, hogy egy magyar cég, a Pata-Megayacht Kft. közreműködésével épültek Dél-Franciaországban, a Marseille melletti ékszerdoboz kisváros, La Ciotat kellős közepén álló, H2X hajógyárban. A magyar cég a H2X alvállalkozójaként készítette el kompozit anyagból a teljes hajótestet. – írja a hajozas.hu.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata