Rendkívüli! Vége lehet Orbán uralmának!

A Momentum párttá alakult és rögtön újabb kezdeményezéssel éltek. A fiatal, politikában tapasztalatlan, ideológiailag kicsit zavaros társaság, olyan kérdést kíván a nép elé vinni, ami alapjaiban változtathatja meg a Magyar közéletet.

A számos más országban már bevált rendszer szerint, egy politikus maximum 8 évig töltheti be az adott ország első számú vezetői pozícióját. Így nem fordulhat elő, hogy valaki hosszú távra rendezkedjen be az állam élén és/vagy diktatúrát építsen. Ez a gyakorlat azonban csak azokban az országokban honos, ahol elnöki rendszer működik. Mindössze néhány ázsiai ország vezette be eddig, hogy miniszterelnökök is csak 8 évig ülhessenek a székükben.

A Momentum most arra készül, hogy népszavazást kezdeményez azért, hogy ez a gyakorlat Magyarországon is bevezetésre kerüljön. Mindez azt jelenti, hogy sem Orbán Viktor, sem pedig Gyurcsány Ferenc nem lehet többé miniszterelnök.

– Magyarországon a miniszterelnök a végrehajtó hatalom feje, egy nagyon erős pozíciót jelent, nem csak egy báb, és a hatalmát igenis lehet korlátozni, hogyha az emberek arról így döntenek. – mondta a 444.hu-nak Fekete-Győr András elnök.  Ki az az ember, aki itt évtizedeken keresztül szeretne uralkodni vagy kormányozni egy országot? Sokan elmondják, hogy nem egészséges hosszú távon. Szerintem elég Orbán Viktorra ránézni az elmúlt években, nem az a benyomásod lesz, hogy itt valamilyen makkegészséges, kiegyensúlyozott, pszichológiailag is totálisan rendben lévő emberről van szó.tette hozzá a pártvezető

Az, hogy a kérdés átmegy-e a Fideszhez hűen szavazó választási bizottságon, még várat magára. Az eddigi gyakorlatot tekintve, nem valószínű, hogy nem találnak ki valamit a Habony-művekben, hogy ellehetetlenítsék ezt a kezdeményezést is csakúgy, mint az MSZP vasárnapi boltzár elleni kiállását. Mindenesetre az biztosnak tűnik, hogyha mégis átengedik, arra össze fog gyűlni a megfelelő számú aláírás és ki kell majd írni a népszavazást. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy ebben a kérdésben ne győznének az igenek.

MI mindenesetre szurkolunk, hogy végre valamiben dönthessen a nép.

444.hu alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!