Míg tízezrek tüntettek ellenük Orbán orgonát avatott, Rogán Terror Házalt

„Ma sem kell más, minthogy legyenek bátor közösségek, amelyek büszkén vallják magukat kereszténynek, európainak, németnek és magyarnak” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Németajkú Református Egyházközség Hold utcai templomában tartott orgonaavató ünnepségen – miközben a város zúgott a nevétől.

Meghitt vasárnapi áhítata szerint a Németajkú Református Egyházközség története mély hasonlóságot mutat a magyar nemzet történelmével. „Az önök sokgyökerű gyülekezete élő bizonyíték, és őserejű biztatás minden hazafias érzelmű politikai vezetőnek” – emlékezett Orbán az orgonánál.

Mindeközben a megkerült Rogán a Terror Háza Múzeum előtt Bernovits Vilma vértanú hitoktatóra emlékezett. A rendezvényen a miniszter beszédében kiemelte, hogy a holokauszt idején voltak olyanok, akik idegen szolgálatba álltak és elárulták a magyar nemzetet, halálba küldték zsidó honfitársainkat, és ezzel megalázták az egész nemzetet.

Csak néhány órát kellett volna várni, hogy az Andrássy úton vonuló párezres tömegbe botoljon s meglássa, mi a véleményük a mai honfitársaknak azokról, „akik idegen szolgálatba álltak és elárulták a magyar nemzetet”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!