Már megint mindenki hülye, csak Fürjes Balázs villamos

A tervezett sportberuházásokat megvalósítják és Budapest újra pályázni fog olimpiarendezésre – jelentette ki Fürjes Balázs az olimpiai sportágakkal, hírekkel foglalkozó insidethegames portálnak nyilatkozva: még tegnap délután.

Este viszont szólhattak neki, hogy az olimpia valahogy nincs már az asztalon s így újra nyilatkozott, hogy nem is úgy nyilatkozott.

A Budapest 2024 olimpiai projekt vezetője a nap első felében még arról beszélt, hogy miután a hét év múlva esedékes játékokra vonatkozó pályázatot visszavonták, “a kormány megerősítette, hogy minden tervezett versenyhelyszín elkészül”.

“Ez azt jelenti, hogy a 2024-es pályázat érvényes lehet 2028-ra vagy 2032-re” – tette hozzá az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos megemlítve még, hogy “Budapest mindenképpen pályázni fog még”, mert “ez egy 120 éves álom”.

Később az MTI-nek elküldött közleményben már azt mondta, hogy nem azt mondta: “nincs napirenden a kérdés, hogy Budapest pályázzon a 2028-as vagy 2032-es nyári olimpiára, előkészítés sem zajlik ebben az ügyben”. Ezzel arra reagált, hogy több helyen úgy közölték nyilatkozatát, mintha Budapestnek szándéka lenne pályázni a 2028-as vagy 2032-es nyári olimpia megrendezésére.

Fürjes legutóbb egy hónapja zavarodott bele sajátmagába, amikor arról kérdezték, hogy vajon mi oka lehet a Duna Aréna látványterve és a megvalósult kivitelezés közti ordító különbségnek. Akkor Fürjes véletlen kikottyintotta, hogy a látványterv csak egy blöff volt, ami akkor készült hirtelenjében, amikor még nem ismerték pontosan a terepviszonyokat és az adottságokat.

(kép: ckozep.hu)


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata