Eddig négy áldozata van a stockholmi gázolásban

Emberek közé hajtott egy teherautó péntek délután Stockholm központjában. Eddig négy halottról tudni, két embert letartóztattak. A svéd miniszterelnök szerint terrortámadás történt.

A svéd hatóságok letartóztattak egy második gyanúsítottat is a pénteki stockholmi gázolásos merénylettel összefüggésben, amelyben legalább négy ember meghalt és 15-en megsebesültek – közölte az SVT állami televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva szombatra virradóra.

A svéd rendőrség péntek este megerősítette, hogy a korábban a Stockholm északi Märsta nevű elővárosában elsőként letartóztatott férfinak megállapították a kilétét, és hogy hasonlít a feltételezett tettesről közzétett fényképen szereplő férfira. Később közölték, hogy nem ő vezette a teherautót.

Stockholmban péntek délután egy teherautó sétálóutcába, majd pedig egy bevásárlóközpontba hajtott, és legalább négy embert halálra gázolt, sokakat megsebesített. Stefan Löfven miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy „minden jel szerint” terrortámadást követtek el.

Egyes sajtóértesülések szerint lövések is eldördültek, de ezt a rendőrség egyelőre nem erősítette meg.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!