Ennyit ér a népharag: Semjén már holnap eldöntené a CEU sorsát

2017.04.03. Frissítve: 2017.04.04.

Kivételes eljárással, egy nap alatt lezavarják a felsőoktatási törvény módosításáról szóló javaslat, vagyis a lex CEU tárgyalását és szavazását a parlamentben. Ezt kezdeményezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a parlament honlapjára feltöltött iromány szerint. – írta az Index.

Semjén kivételes eljárást kér a törvényre, ami azt jelenti, hogy kedden (első napirendi pontként) megtartják a javaslat összevont vitáját és a zárószavazást is, a Kövér László házelnöknek címzett beadványon szereplő dátum mai, tehát folytatódik a 2010-től jól megszokott villámgyors törvénykezés.

A javaslat tárgyalásához és elfogadásához elég a feles többség (kétharmaddal már amúgy sem rendelkezik a Fidesz-KDNP). Várható, hogy kedden meg is szavazzák Orbánék – erre enged legalábbis következtetni a pár napja 100 százalékon pörgetett CEU-ellenes kormányzati propaganda és az, hogy a beadványt maga Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes írta alá.

A javaslatot a média azért is nevezheti lex CEU-nak, mert több pontja lényegében csak a CEU-t érinti és lehetetleníti el.

Semjén Zsolt szerint a napirendi javaslat módosítását

„a törvényjavaslat mielőbbi elfogadásához fűződő kormányzati érdek indokolja”.

Az Index alapján.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!