Juhász Péter koalíciója mégsem indul 2018-ban a választásokon

Juhász Péter az Együtt elnöke (kép: nemgogol)

2017.03.28. 13:30 Frissítve: 2017.04.04

Juhász Péter az Együtt elnöke némi önellentmondásba keveredett, mivel eddig folyamatosan azt hangoztatta, hogy senkivel nem fogna össze 2018-ban, egy az Indexnek adott interjúban ma mégis vizionált egy koalíciót.

Elképzelései szerint az Együtt összefoghatna a az LMP-vel, a PM-mel (Párbeszéd), a Momentummal és a Magyar Kétfarkú Kutyapárttal, az MSZP-vel és a DK-val azonban nem, mivel;

„Így együtt mi, akik elutasítjuk a 2010 előtti világot, egy új pólust képezhetnénk. És ennek az új pólusnak kell majd miniszterelnök-jelöltet állítani.”

– mondta az Együtt elnöke az Indexnek.

Az MSZP, a DK, és a Liberálisok szerinte egy 2010 előtti világot képviselnek, akikkel ő nem tud elképzelni semmilyen együttműködést – annak ellenére, hogy a 2014-es kampányban azért ezek a pártok vastagon támogatták Juhász képviselői törekvéseit a választási kampányban, leginkább aktivistáikkal és infrastruktúrájukkal.

Ma reggeli elképzelései azonban buktak.

A felvetés, miszerint a szűzies Együtt összehívna egy új összefogást délelőttre már tárgytalan, mivel az Indexnek az LMP és a Momentum is jelezte, hogy ők nem kívánnak részt venni Juhász Péter koalíciójában. Íme a momentum közleménye:

„A Momentum az emberekkel szövetkezik, nem a pártokkal.”

És az LMP-é:

„Az LMP szakpolitikai kérdésekben szívesen egyeztet bármely ellenzéki parttal, mandátumukról nem.”

A PM/Párbeszéd még nem jelzett, de a baloldali kispárttal való összefogás a történelmi esemény lenne, mivel a PM az LMP-ből szakadt ki, és találta meg a helyét az Együtt mellett 2014-ben azért, hogy onnan is leváljon.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt sem jelzett vissza, de valószínűsíthető, hogy ők is az egyedül indulás mellett döntenek.

Az Index alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!