Kilóg a lóf.sz a csodakancáról szóló kétmilliárdos csodafilmben

Lovas körökben felzúdulást keltett az agyontámogatott Kincsem szuperprodukció. A valahai telivér csodakancát egyes jelenetekben félvér herélt „alakítja”, néha az is látszik, hogy itt-ott lefestve.

Az adományozó Filmalap vezérigazgatója valaha üzlettársa volt a film producerének, a 2 milliárd pluszos támogatást elnyert forgatókönyv egyik írója pedig a Filmalapnál forgatókönyv-fejlesztési igazgatóként dolgozik./…/

A rendező, Herendi Gábor is elismerte az Átlátszónak, hogy olykor engedtek a hitelességből. „Szemet hunytunk afelett, hogy néha valóban nem telivér vagy esetleg nem kanca játszotta Kincsemet, vállalva annak kockázatát, hogy a jó szemű lószakértők ezt észreveszik. A nagyközönség, akiknek a film készült, eddig ezt a problémát nem jelezték” – írta válaszában a rendező./…/

A Kincsem producere Hutlassa Tamás 1999-2004-ben közösen futtatott filmgyártó vállalkozást Csépainé Havas Ágnessel, a Filmalap jelenlegi vezérigazgatójával: Hutlassa kültag volt Havasék családi cégében, a Havas Productions Bt.-ben.

A Kincsem rendezője a Valami Amerika című filmmel lett ismert. Mint a Filmalap márciusi közleményéből kiderül, készül a mozi harmadik része, amelynek gyártására kaptak is 480 millió forint támogatást. A rendező ezúttal is Herendi lesz, a koproducer pedig a Vajna-közeli TV2 Média Csoport Zrt.

(Rádi Antónia – blog.atlatszo.hu)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!