Lázár János kiállt, és megmagyarázta, hogy mindennek az ellenkezője az igaz

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki kormányinfóján a hét legfontosabb témáit boncolgatta, tehát szóba kerültek olyan ügyek, mint határok, kerítések, alkoholfogyasztás, sport, szóval csak amolyan kocsmai témák.

Viccet félretéve íme a lista:

  • A kormány fellebbezést nyújt be a strasbourgi bíróság ítélete ellen, amely elmarasztalta hazánkat. 

Lázár szerint elfogadhatatlan, és végrehajthatatlan a strasbourgi bíróság ítélete. Mi más, hiszen a bíróság elmarasztalta Magyarországot két bangladesi kutasítása, valamint a menekültekkel szemben elkövetett embertelen bánásmód miatt. Szerinte az ország egyedül is el tudja dönteni, kikkel szeretne együtt élni;

„Az emberi jogi bíróság álláspontja azonban az, hogy ne a magyarok mondják meg, ki élhet Magyarországon, hanem majd a Magyar Helsinki Bizottság – amely a két bangladesit képviselte – javaslata alapján a strasbourgi bíróság eldönti”

– kommentálta az ítéletet Lázár János, és hivatkozott többször is az elbukott (érvénytelen) kvóta-ellenes népszavazásra.

  • A kormány két héten belül elindítja az újabb nemzeti konzultációt!

Ha Ön úgy érzete, hogy körülveszi Önt a kormányzati propaganda, akkor készüljön, ugyanis érkezik a propaganda-cunami! 2 héten belül ugyanis elindul a tájékoztatás és vele együtt az újabb nemzeti konzultáció. Főbb szerepekben

  • a rezsicsökkentés,
  • a munkahelyteremtés megvédése,
  • az uniós közös adópolitika elleni küzdelem,
  • az illegális bevándorlók őrizetbe vétele.

Mellékszálon pedig Soros Györgyözés, Heinekenezés és egy kis civilezés is várható.

Ja, apropó Heineken!

  • Lázár szerint a Heineken „visszaél az erejével és hatalmával”, ezt pedig nem hagyjuk! Lázár ezért el is utazik Erdélybe, hogy megigyon egy Csíkit.

Lázár János Csíkszeredán, az Igazi Csíki Sör tulajdonosaival fog találkozni, beszélgetni. Hozzátette, a magyar parlamentnek kell megvizsgálnia, hogy tiltott önkényuralmi jelképek használhatóak-e a kereskedelemben. Az emberi méltóság ugyanis előbbre való, mint a szabad véleménynyilvánítás joga, még a kereskedelemben is.

S bár a vörös csillagot a Heineken söreire nem a kommunisták ragasztották fel, mégis úgy kezeli a kormány, mint ha mégis.

Ja, és persze volt itt horogkeresztezés is.

„NEM HISZEM, HOGY HOLLANDIÁBAN FORGALOMBA LEHETNE HOZNI EGY SÖRÖS DOBOZT HOROGKERESZTTEL.”

Ennél mi sem valószínűbb, ez oké. A Hieneken vörös csillagára azonban volt egy megoldási javaslata is, vagy inkább felvetése. Hivatkozott egy gyakorlatra, amit 40 évig alkalmazott is a Heineken – mely alapján, a vörös csillag nálunk is lehet fehér.

Valóban, volt fehér az a csillag, de! A márka az ötvenes évektől az ötágú csillagot színtelenítette, ugyanis több országban a vörös csillagot a kommunizmussal azonosították – persze a keleti tömb országaiban az ital nem volt kapható, és az államkapitalizmushoz nulla köze volt a sörgyárnak mégis egészen 1991-ig gyártottak olyan söröket (is) melyeken a logó egy fehér ötágú csillag volt – de vörös körvonallal. Aztán a diktatúrák bukása után a sör bevörösödött.

A harcot az Igazi Csíki és a Heineken között a miniszter Dávid és Góliát harcaként aposztrofálta, melyben a Heineken visszaél a hatalmával és az erejével.

„A MAGYAR KORMÁNY ÉS A MAGYAR PARLAMENTI KÉPVISELŐK KÖTELESSÉGE, HOGY MEGVÉDJENEK MINDEN MAGYAR VÁLLALKOZÁST EGY NAGY MULTINACIONÁLIS VÁLLALKOZÁSTÓL, AMELY A HATALMÁT FITOGTATJA.”

Lázár egy kérdésre válaszolva elárulta, hogy a Heinekent érintő törvényjavaslata előtt tájékoztatta arról a miniszterelnököt, aki egyetértett vele. Lázár azt is elmondta, hogy

„bár nem bírja az alkoholt, a hivatalos program után megkóstolja a sört is.”

  • A budapesti olimpiai pályázat visszavonása után a 19,1 milliárdos keretből fel nem használt 12,6 milliárdot visszautalják a költségvetésbe.

Ennyi. Ja és a Budapest 2024 Nonprofit Zrt.-t felszámolják.

  • Népegészségügyi szűrőprogramok indulnak még az idén. Ehhez húsz speciális szűrőbuszt vásárolnak.
  • Három év alatt – hazai járművekkel – érdemben megújul az állami tulajdonban lévő buszállomány.
  • Lázár kitért arra, hogy könnyebb lesz a 300 négyzetméternél nagyobb társasházi beruházások kivitelezése, ugyanis a jövőben egy egyszerű engedély beadása is elég lesz, amint megszavazzák a törvényjavaslatot. 
  • Újra a vas és acél országa leszünk (akkor mi a baj a Heinekennel?) ugyanis állami segítségnyújtást kap a hazai acélipar, így az bővülhet is.
  • A budai Ortopédklinika megszűnik, helyére a kormány döntése szerint a XI. kerületi Karolina útra az Országos Sportegészségügyi Intézet költözik, végleg. 
  • Döntöttek arról is, hogy béremelés lesz a vízügyi ágazatban.
  • A gyermekekre, a nőkre és az aktív munkaképes korúakra fókuszáló népegészségügyi szűrőprogramok indulnak még az idén. Ehhez húsz speciális szűrőbuszt vásárolnak, amelyből tízben mammográfiás szűrést végeznek majd.
  • A kormányinfón megemlékezett a londoni terrortámadásokról, és elmondta, hogy a brit támadás igazolja a határzárat. Sőt a második – májusra elkészülő – kerítést is. 
  • Rolling Stones-ról nem esett szó.

Lázár a titkosszolgálati vezető állításairól

A kormányinfón a miniszter egy kérdésre válaszolva kitért arra az interjúra, amelyet egy volt titkosszolgálati vezető adott az Indexnek. Katrein Ferenc egyebek mellett arról beszélt, hogy az orosz szolgálatok úgy érzik, szabadon nyomulhatnak Magyarországon.

Lázár nem a volt titkosszolga állításaira reagált, hanem arról beszélt, hogy az Indexen sorozatosan „nemzetbiztonságot érintő cikkek jelennek meg”, amelyek szerinte „koncepciózusak”. A miniszter azt mondta: „Nem tudom, mi van mögötte, de nem véletlen.”

Az Index alapján.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!