Kósa fellegvárában éheznek az emberek

A Puskás-stadion egyelőre 190 milliárd lesz. Debrecenben egyelőre ételt osztanak.

A szociális ellátórendszer hétvégén szünetel, csak hétfőtől, péntekig kapnak a rászorulók ebédet. A nehéz sorban élő családok, az utcán élő honfitársaink hétvégén is éhesek. Sajnos sok embertársunk számára még a kenyér megvétele is gondot jelent.

” Magyarország erősödik”, harsogja a Habony-média, s hőstettként számol be arról, hogy hány gyermek kap ingyen ételt az iskolában, az óvodában. Ha ez a “siker”, akkor az országot uralóknak a gondolkodásában valami nagyon hibádzik. “Elfelejtik”, hogy azért van szükség sok-sok gyermek ingyenes ellátására, mert a szüleik mérhetetlen szegénységben, nyomorban élnek, képtelenek arra, hogy a családjukat ellássák.

tel

A Hajdú-Bihar megyei szocialisták több mint öt éve Debrecenben, minden hónap utolsó vasárnapján meleg étellel várják mindazokat, akiknek hétvégén az ellátórendszer nem biztosítja, legalább a napi egyszeri étkezést.

Így volt ez február utolsó vasárnapján is: a Petőfi téren várták azokat, akiknek nem telik ételre sem. A helyi beszámoló szerint változatlanul hosszú a sor, amit türelemmel kivárnak a rászorulók, jó néhányan gyerekkel a karjukon. Többen ételhordóval érkeztek, hogy az otthon maradt családnak is vihessenek az ételből.

Lázár János csütörtökön a legnagyobb természetességgel jelentette be, hogy több mint kétszeresére, 190 milliárdra emelték a Puskás-stadion építési költségeit – ami a vizes vb helyszínét felemésztő végösszeget látva, minden bizonnyal csak emelkedni fog.

A legközelebbi ételosztásra Debrecenben a következő hónap utolsó vasárnapján, március 26-án kerül sor.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!