Habonynak is sikerült belerúgnia a káprázatos díjjal elismert rendezőnőbe

Orbán egy álomként definiált blöff gyilkosairól beszél, amiért egy nyilvánvalóan értelmetlen, de hatalmas pénzlenyúlást megakadályozott a többségi akarat.

Enyedi Ildikó viszont egy valós teljesítményéért Európa egyik legrangosabb filmművészeti elismeréseként számon tartott díját kapta a berlini filmfesztivál fődíjával. Semmi közpénz, semmi lenyúlás – alkotott és ennek csodájára járt a filmszakma.

Ez, hogy Orbán is értse, nagyjából megfelel egy olyan elismerésnek, mintha az UEFA 2017-ben Európa legjobb stadionjaként értékelné a felcsútit.

Habony lapja, a hétvégi Lokál magazin (?) a Magyarország hírnevét is nemesítő eseményt annyival volt képes elismerni, hogy „Demszky jobbkeze és az Aranymedve”.

Tette mindezt annak apropóján, hogy az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közleményt adott ki, hogy a „Demszky Gábor jobbkezeként ismertté vált, producerként is tevékenykedő Mesterházy Ernő munkájával készülő alkotások egészen addig ne kaphassanak támogatást közpénzből, amíg ki nem derül, hogy milyen érintettsége volt Demszky főtanácsadójának a 4-es metró beruházásához köthető mutyiban”.

Hogy lefordítsuk a habonyi görénykedést: inkább ne nyerjen fődíjat egyetlen alkotás se, de Mesterházy – aki a fődíjas mű egyik producere volt – takarodjon. Mindezek után hosszan csámcsognak luxusingatlanokon, költségvetési csalás gyanúján, Demszkyn, metrón, gyurnyántakarodj.

Teheti mindezt azon felbátorodva, hogy ahelyett, hogy egy kultúrország civilizált miniszterelnöke minimum gratulált volna egy ilyen rangos díjhoz az alkotónak, amivel valós teljesítménye révén egy ország nimbuszát emeli, ahelyett az ő jobbkeze – vagy bal – Deutsch Tamás csahol Enyedire, hogy „Ildikó kussolj, örülj , hogy megcsinálhattad a filmed”.

Közpénzen, ami a mi adónk s véletlenül nem focipálya fűtésére ment el, hanem egy európai hírű magyar alkotásra, amit húsz év múlva is kivételes műként értékel a kulturált Európa, miközben a habonyok vidéki restiket sikálnak.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata

6 HOZZÁSZÓLÁSOK

  1. Ez azért már mindennek az ALJA!!! Mármint a drogos Deutsch meg a szemét Habony reakciója! Viktor meg menjen az anyjába, hogy még egy gratulációra sem volt képes!! Ildikó, ( elnézést a királyi többesért ) : MI A NÉP ? BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD!!! KÖSZÖNJÜK!!

    • Elmehetsz te a picsába sorstalan faszkalap .Majd akkor köszönünk meg egy munkát ha az elkövetője nem nyilatkozik hazánkról úgy mint a többi oskaros hitsorsosod Ez a picsa is úgy nyilatkozott hogy hazánk fasiszta és milyen nehéz ilyen kőzegben élni stb Közben az országunk halad de az ilyen cionista zsidó hátramozditók miatt mint ez a némber Haris Éva és még sorolhatnánk rohadt hátramozditói vagytok Gyökértelen sorstalan saul gyermekei akik állandóan héberegnek ha van oka akkor azért ha nincsen akkor azért .Szemét cionista bagász Talán elmesélhetnétek nyilvánosan a holcaust történetét ahogyan Benjamin Friedman amerikai szenátor elmondta 1961ben az amerikai szenátusban te görény .Lenne hápogás Arról kellene egy filmet csinálni dokumentum kategóriában https://uploads.disquscdn.com/images/5ad25c4d8c99a48a31b67f733883e5febbdb8c161afaeeb342dcf3ee4eece2a4.jpg

      • Én nem venném a bátorságot, hogy ismeretlenül letegezzem Önt! A barátaimmal szoktam tegeződni, Ön pedig nem az és soha nem is lesz! Ahhoz meg végképp nem, hogy emberi mivoltát minősítsem! ( arra pont elég a saját maga minősítése az itt leírt hozzászólása alapján ). Annyit magamról, hogy ateista vagyok! Azt hiszem többet nem kell tudnia, mivel semmi köze hozzá! Az illető rendező hölgy munkásságát nem ismerem sőt ezt a filmet sem láttam! A kifakadásom annak szólt,hogy aki egy ilyen rangos eseményen elhozza a fődíjat az legalább egy gratuláló szót megérdemel, mivel azért nagyban öregbítette hazánk hírnevét ( ami mostanában rá is fér ).Nem tudom,hogy a hölgy mit mondott de ha azt ami Ön leírt akkor azért van egy kis igaza! Csak olvassa el az Ön által leírtakat és azonnal igazoltnak látja a Hölgy állításait! Nem kell,hogy válaszoljon mert ebben a stílusban nem vagyok rá kíváncsi! Egy kis jó tanács: Ekkora magyarkodás közepette nem ártana legalább a magyar helyesírást megtanulnia! Üdv! Maradok ( egyáltalán semmi tisztelettel ) G.M.

Hozzászólás