Változatlan utcai összecsapások Párizsban a rendőri erőszak miatt

Folytatódtak a zavargások Párizs elővárosaiban, rendőri brutalitás miatt tiltakozók ismét autókat gyújtottak fel, de rendőrőrsöt is megtámadtak. A hatóságok 17 embert vettek őrizetbe. Az utcai zavargásokat az váltotta ki, hogy a rendőrök igazoltatás közben gumibottal megerőszakoltak egy 22 éves férfit.

Szombat óta tartanak a zavargások Párizsban. Éjjel a rendőrök több személyt is őrizetben vettek, akik rendőrőrsöt és egy óvodát próbáltak megrongálni. Az erőszak a többi elővárosra is átterjedt. A történteket a térfigyelő kamerák rögzítették.

Kedden este a kórházban kereste fel a bántalmazott férfit a francia elnök, aki nyugalomra intette a helyieket. „Bíznunk kell az igazságszolgáltatásban. Teljes körű eljárás lesz. De gondolnunk kell Theóra is. Ő egy olyan fiatalember, aki mindig is kivételes viselkedéséről ismerték a családjában és Aulnayban, aki békében akar élni és jó kapcsolatban szeretne lenni a rendőrséggel. Tőle is függ, hogy üzenetet küldjön, szerintem szeretne” – nyilatkozta Francois Hollande.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!