Juszt megvédte Alföldit a zsidózó jobboldaltól

Juszt Lázló

Juszt László nekiment Stumpf Andrásnak, egy a mandineren közzétett interjú miatt. Stumpf ugyanis csinált egy interjút Rosta Mária producerrel, a Zikkurat produkciós iroda vezetőjével, melyben megkérdezi, miért neki, és Alföldi Róbertnek „kell” színpadra vinnie a Jézus életéről szóló Passió XXI.-et?

A Juszt által kifogásolt rész (a Facebook bejegyzésből)

„Stumpf András nagyot domborított. Interjúnak álcázott valamit tett le az asztalra Rosta Máriával. Illetve szerintem csak azért hívta meg, hogy egy “jóízűt zsidózzon”.

Íme a kérdés:
“- Miért önnek és miért Alföldinek kell belevágnia vallási témába, egy passióba.
– Mi ezzel a gond?
– Másfél éve azt mondta magáról, hogy egy zsidó lány”.

Lehet, hogy Stumpf nem tudja, hogy Jézus zsidó volt?

Akkor most a lehető legegyszerűbben, hogy ő is megértse. Királyhegyi Pál, a XX. század egyik legtöbbet át- és megélt humorsitája, Karinthy és Rejtő testi-lelki jóbarátja egy szép Fészek-beli estén “avatott be” az örök igazságba, amit most megosztok a könnyed lélekkel zsidózó Stumpf-val. A mondat így hangozott:

“Tudod fiacskám kezdetben mindenki zsidó volt.”

Az interjúból többek közt kiderül, hogy Erdő Péter bíboros hogyan gyakorol nyomást független művészekre, döntéshozókra, a hatvanas éveket idéző módszerekkel, és hogy miért Alföldi Róbertet választotta a darab megrendezésére. Teljes interjú itt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!