„Egy román főügyész a legrosszabb napján is jobb magyar lenne” -nyílt levél Polt Péternek!

Kép forrása: Népszava

Bizonyára hallja a hírekben, hogy román kollégája Augustin Lazar, Románia legfőbb ügyésze nekiment annak a törvénynek, amely gyakorlatilag engedélyezné egy lakás árának az ellopását a román politikusoknak.

Ön bizonyára emlékszik még azokra az időkre, amikor még liberálisként, de akkor is Orbán seggéből politizálva tartotta valamennyire a jogállamiságot. A Fidesz egyik kedvenc fegyvere manapság a nacionalizmus. Nos hát van egy rossz hírem, Polt Úr. Románia ma demokratikusabb és polgáribb, mint Magyarország. A magukfajta nagymagyaroknak biztos szar ezt hallani, de ez az igazság. Románia az elmúlt években egy olyan útra lépett rá, amiről Ön és társai nem is hallottak még.

Ezt az utat úgy hívják, hogy „korrupciómentes” ország. Az elmúlt években rengeteg politikust, magas rangú köztisztviselőt csuktak le, vagy állítottak bíróság elég, mert lopták a közvagyont. Számtalan példát tudnék felsorolni, hogy miként akadályozta az igazságszolgáltatást. Egy normális országban a fideszes haverjainak a fele minimum börtönben vagy bíróság előtt állna már. De amit maga nagymagyar nem tudott megtenni, és kezét széttátva hagyja, hogy kirabolják a nemzetét, addig ezt az önök által annyira lenézett Romániában meg tudták tenni. Az elmúlt évekből pár példát kiragadva hadd mutassam meg, mi az amit a románok jobban tudnak, mint maga. Romániában ugyan is létezik olyan, hogy korrupcióellenes ügyészség. Itthon ez gondolom kizárt, de azért nézzük az eredményeket.

Csak 2014-ben 1138 embert vádoltak meg valamilyen korrupciós üggyel. Köztük:

24 polgármestert,
18 bírát,
7 parlamenti képviselőt,
4 ügyészt
2 volt minisztert,
1 tábornokot és
1 volt miniszterelnököt

Ha teret engedne a korrupciós ügyek feltárásának, akkor nálunk is lennének érdekes adatok. Csak pár példa így a közelmúltból.

• „Nagyon fontos lehet a miniszterelnök veje által régebben tulajdonolt Elios Zrt közvilágítási EU-s tendereivel kapcsolatos ügyek elsimítása a NER-nek. Hadházy Ákos a héten hozta nyilvánosságra azt a hangfelvételt, mely bizonyítékként szolgálhatott volna a pályázatokkal kapcsolatos visszaélésre. Csakhogy az ügyet lezárták. A főügyészség és a nyomozóhatóság egymással ellentmondó állításokat tett az ügyben.”

• Rogán Antal botrányos ingatlanügyei

• Mengyi Roland fideszes képviselő százalékos ügyei Eu pályázatokon

• Mészáros Lőrinc önmagában egy korrupciós orvosi ló

Polt Úr, az az igazság, hogy örülnék, ha Magyarországnak lenne egy román legfőbb ügyésze. Tudja, miért? Mert az a legrosszabb napján is jobb magyar lenne, mint maga bármikor lesz.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!