Ujhelyi: A Fidesz megint a magyar emberek ellen szavazott Brüsszelben

Ismét bizonyította a Fidesz európai delegációja, hogy az orbáni rezsim gyakorlatához hasonlóan másként cselekszik, mint ahogyan beszél. A jobboldali-populisták hangzatos szlogenek mentén szoktak kiállni a dolgozó kisemberek mellett, amikor azonban tenni is kell értük valamit, már csendben elsunnyognak.

Az Európai Parlament legutóbbi plenáris ülésén tárgyalta Maria João Rodrigues szociáldemokrata képviselő jelentését a szociális jogok európai pilléréről, benne olyan fontos tételekről, mint a gyermekszegénység elleni hatékonyabb fellépés, az egyetemes oktatáshoz, az egészséghez és a szociális biztonsági rendszerekhez fűződő alapvető jog, az európai társadalombiztosítási kártya bevezetése, a nemek közötti bérszakadék eltüntetése, vagy épp a regionális létminimumok megállapítása, amely igazodási pontot nyújtana az adott tagállamok valós és indokolt minimálbérösszegének kiszámításához.

A jelentés olyan gazdasági modell alkalmazását szorgalmazza, amely valós és általános jólétet biztosít, nem pusztán a felső egy százalék gyarapodását segíti. Ez a dokumentum az európai átlagpolgárok védelmét tűzte ki célul: a tisztességes munkafeltételek megteremtését, a munka- és magánélet egyensúlyának garantálását, a megfelelő minimáljövedelem biztosítását, védelmet a dolgozóknak a nagyvállalatokkal szemben.

Az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója, így a magyar delegáció jelenlévő tagjai is támogatták a dokumentumot. A Fidesz európai parlamenti képviselői azonban érthetetlen módon ellene szavaztak, vagyis szerintük ezekre a vállalásokra és garanciákra nincs szükség. Egyedül Szájer József szavazott a jelentés mellett, Schöpflin György pedig tartózkodott; mindenki más a magyar emberek érdekeivel szemben foglalt állást a Fideszben. Talán erre gondolt az illiberális magyar kormányfő, amikor azt mondta: ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit teszek.

Orbán Viktor vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Százhuszonhatodik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom.

dr. Ujhelyi István
az MSZP alelnöke, Európai Parlamenti képviselő


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata

4 HOZZÁSZÓLÁSOK

  1. Rohadalom egy párt ez az MSZP! Itt sír ez az Újhelyi gyerek aki amikor az MSZP bevezette Magyarországot az unióba még tojáshéj volt a segge partján,Ha már akkor is felnőtt lett volna tudná amikor a magyar gazdák uniós támogatásáért kellett volna lobbizni az MSZP-s elődeinek nem kint eszegettek volna a folyosón a svéd asztalból! És akkor nem mi vennénk búzát a lengyel barátainktól akik nem voltak restek kellőképp képviselni a hazájukat és rekord összegű támogatásokat kapnak hektáronként.Ugyanis a magyar búza fényévekkel jobb a lengyelnél nem véletlenül prüszköltek a lengyel gazdák a magyar búzabehozatal ellen mindhiába! Mivel a régiek egy kalap szart sem tettek a magyar mezőgazdaságban dolgozó gazdákért emiatt sehol nincsenek a magyar termékek az unió piacain! Ergo ez a kis pöcs jobban tenné ha bekussolna és behúzná a seggét és nem papolna itt ekkora hülyeségeket!!

    • Sajnos megint vissza megyünk, a múltba állandóan visszafelé mutogatunk, a jelenben pedig arról kellett volna szavazni, hogy.. „Ez a dokumentum az európai átlagpolgárok védelmét tűzte volna ki célul: a tisztességes munkafeltételek megteremtését, a munka- és magánélet egyensúlyának garantálását, a megfelelő minimáljövedelem biztosítását, védelmet a dolgozóknak a nagyvállalatokkal szemben…. Ezt kellett volna megszavazni, csak a mai magyar nagygazdák, a multik érdekeiknek ez nem felelt meg, ehhez adott segítséget a nemmel való szavazás.

      • Ebben egyet értek önnel a Fidesz roppant mód kiszolgálja a munkáltatók és multik érdekeit.Megalázó módon elvette a dolgozók megbecsülését védelmét ezen valóban változtatni kellene! Viszont a jelen megértéséhez nélkülözhetetlem a múlt eseményinek ismételgetése ,mert sok az amnéziás kis hazánkban !

        • Mindkettőjüknek igaza van!!! Ékes bizonyíték arra, hogy ez a két párt az ELLENSÉGÜNK…..

Hozzászólás