Turpisságot sejt a 4-es metró nyomozása körül a zöld dossziés Horváth András

„NYUGODJON MEG MINDEN POTENCIÁLIS GYANÚSÍTOTT” – írja csupa nagybetűvel Facebook-oldalán Horváth András, volt NAV-alkalmazott, a zöld dosszié kiszivárogtatója.

Úgy folytatja: „a 4-es metró ügyét a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya vette át. Eddig kiváló munkát végeztek politikailag kényes, milliárdos kárértékű büntetőügyek elsikálása (megszüntetése) terén, ugyanakkor előszeretettel kutatgatnak és nyomozgatnak korrupcióellenes tevékenységet végző civilek vonatkozásában.

Azt pedig ne felejtsük el, hogy AZ ALSTOM-M4-ÜGYBEN POLTÉK HÉT ÉVE NYOMOZNAK. Nem túl nehéz kikövetkeztetni, hogy miért nincs eredmény. Annak ellenére, hogy a nyomozás, itt is annyira világszínvonalú 🙂 lehet, mint a Buda-Cash és a Quaestor ügyeiben. Ez utóbbiban éppen most készül összedőlni a vád, egy elfogultnak minősülő szakértői vélemény miatt.”

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen a 4-es metró ügyében, a Legfőbb Ügyészség a feljelentést pedig a Központi Nyomozó Főügyészségre továbbította – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Mint közölte, a Központi Nyomozó Főügyészség a feljelentés alapján január 23-án rendelte el a nyomozást hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt, majd a nyomozást az Alstom cég szerződéseire vonatkozó rész elkülönítése után, hatásköri és illetékességi okból átkerült a Fővárosi Főügyészségre.

A Fővárosi Főügyészség a nyomozás teljesítésével a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályát bízta meg.

Ibolya Tibor azt is hozzátette, hogy a nyomozás tárgyát a 4-es metró beruházáshoz kapcsolódó különböző – ezen belül elsősorban építési és tanácsadói – szerződések, valamint a projektmenedzsmenttel kapcsolatos kérdések, döntések képezik, a nyomozást fokozott ügyészi felügyelet alá vonták.

A nyomozás határideje egyelőre 2017. március 23., de ez meghosszabbítható – foglalja össze az esetet a HVG.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!