Egyéjszakás kalandokat közlünk a Fidesz háza tájáról

Luxus szálloda hálószobája - képünk illusztráció (kép: homeasy.com)

Matolcsy György és Vajda Zita sokmilliós, adópénzből fizetett európai utazásaitól hangos a sajtó. A Magyar Nemzeti Bank elnöke és Vajda Zita kapcsolata már korábban nyilvánosságra került, azonban arról eddig senki sem tudott, hogy együtt utaztak volna. A közös utazásokról eddig hallgattak, most viszont kiderült, hogy legkevesebb 9 alkalommal mentek együtt – adópénzből.

Megkérdeztük Bangóné Borbély Ildikót az MSZP parlamenti képviselőjét, a párt országos elnökségi tagját, mi a véleménye Matolcsy György utazásairól kiderült információkról. A képviselő asszony elítélte a jegybankelnök és partnere közpénzen való utaztatásait, és hozzátette, hogy ez már nem is az első eset, hogy fideszes vezetők ilyen botrányba keverednek, majd folytatta;

„Új őrület a Fidesz-KDNP háza tájékán, közpénzen tartott szeretők! Soha nem tudjuk meg, miért titkolta el Lázár János zürichi és milánói luxushotelekben töltött éjszakáit! Hende Csaba Párizsba vitte akkori titkárnőjét luxushotelba (aki azóta a párja) Most pedig Matolcsy!

Míg a magyar családok többsége egy egyhetes belföldi nyaralást sem tud kifizetni, addig a fideszes nagyurak már a szeretőiket is közpénzen viszik luxusutakra! Európai keresztény értékek, Hol??? Már nem elég a milliós fizetés, a fideszes politikusok közpénzen való gazdagodása, még a szeretőket is a magyar családok pénzéből kell eltartani?

Hétvégén misére járnak, dobálják a keresztet, majd luxusutakra mennek a közpénzen tartott szeretőkkel! Igazi polgári, keresztény viselkedés, Fidesz módra. Ha cinikus szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a szerelem az egyik legszebb dolog a világon, a szerelem az kortalan, DE KÖZPÉNZEN?!!! Egy nagy fenét! BOCSÁNAT.”

Összeszedtük az említett utakat, és urakat. Volt olyan, akinek a házassága ment rá, de volt olyan eset is, amikor a magyar sajtószabadság bánta a sztorit. Bemutatjuk, ki hol volt, és mennyibe került az országnak:

Lázár Londonban: 920.000,- Ft. + Origo.hu

20140907arc plakatok1
Lázár János, London – plakát az ARC kiállításon Marczisovszky Márk és Varga Bence János, London

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter – akkor még államtitkári rangban – 2012-es Londoni kiruccanásától, vagyis sokkal inkább annak utóéletétől volt hangos a magyar sajtó. A miniszter utazgatásainak akkor utánanéző origós újságíró – aki azóta a Direkt36 munkatársa – kiderítette, hogy Lázár hol (Connaught hotel) és mennyiért (920 ezer két fő, két éjszaka) volt az angol fővárosban, azt viszont, hogy kivel volt ott, és mit csinált, hivatalosan nem sikerült felfedni.

Kezdetben titkolózó miniszterelnökség később egy bírósági ítélet miatt köteles volt nyilvánosságra hozni az út részleteit, és még mielőtt kiderülhetett volna, hogy kivel utazott el és szállt meg a luxusszállodában a miniszter inkább fogta és kiperkálta az egész utat – utólag – na persze saját zsebből.

A titokzatos útitársról pletykák kezdtek terjedni; képbe került többek között Demcsák Zsuzsa is, de lényegében megegyezett minden találgatás abban, hogy Lázár a szeretőjével volt kint – míg idehaza felesége és két gyermeke várta. Lázár utazásainak napvilágra kerülése, és a részletek felderítése után az Origót az érintett Lázár János közbenjárására bedöntötték és felszántották, majd lenyúlták, azóta a lap egy fideszes szócső.

„Egy 2012. november végi háromnapos (tehát vélhetően csak két éjszakát jelentő) angliai utazáson 920 ezer forint volt a szállásköltség, egy 2013 márciusi kétnapos svájci úton 469 ezer forintba, egy 2013 júliusi, szintén kétnapos olaszországi úton pedig 582 ezer forintba került a szállás. Ehhez hasonló nagyságú szállásköltségek még csak megközelítőleg sem szerepeltek más miniszterelnökségi vezetőknél, pedig többen közülük akkor Lázárral azonos tisztséget viseltek.” – Írta a Direkt36

Egyébként 2013-ban is volt egy-egy egy éjszakás ott tartózkodása Zürichben és Milánóban.

Titkárságvezetőből feleség, Hende Csaba Párizsban: 468.000,- Ft + napidíj

2015 februárjában írta meg a Blikk, hogy Hende Csaba – akkori honvédelmi miniszter és az akkor még csak titkárságvezetője egy párizsi luxusszállodában töltöttek el egy éjszakát, több mint 120 ezer forintért. Arra, hogy mit kerestek ott, válaszul a kormány csak annyit közölt, ünnepi Liszt koncerten és egy ’56-os megemlékezésen voltak.

Az nyilván csak a véletlennek köszönhető, hogy Szajlai Mónika éppen ekkor ünnepelte 35. születésnapját.

A botrány kirobbanását követően Hende egy „érdekes” videóban számolt be arról, hogy az új szerelem csak válása, azaz 2013 nyara után alakult ki korábbi titkárságvezetőjével. Ennek megfelelően a párizsi kiküldetésen is szigorúan hivatalból vettek részt mind a ketten. – írta a Ténytár.

Hende elvált feleségétől, és a gyereket is hátrahagyta, az új szerelemmel pedig később összeházasodott. Szajlai Mónikával coming outoltak egyet ugyanis a Fidesz-pride rendezvényén a Békemenet 2014-en már kézen fogva sétáltak. Hende nem sokkal később le is mondott a honvédelmi tárcáról, Szajlai Mónika is elkerült onnan, de az utókornak még hagytak hátra egy csodálatos simogatós videót. Ezt. (via 444)

hende csaba monika szajlai speed501 animated

Matolcsy György Európai turné: 75 millió forint + még mindig ő az MNB elnök

Mai hír, még friss, bár itt a partneri szál már ismert.

Az RTL híradója megtudta, hogy a 2013 márciusa óta jegybankelnök Matolcsy György 36 külföldi úton vett rész, ami összesen 75 millió forintba került a magyar adófizetőknek.

Nyilván a haza érdeke, hogy a bankvezér utazzon, ezért Matolcsy megjárhatta Párizs, London, Dublin, Isztanbul, Bázel, és Frankfurt luxusszállodáit is ahova elkísérte (összesen 9 alkalommal) Vajda Zita jógaoktató sikernő is – aki a jegybankelnök szeretőjeként lett ismert egy éve, és aki jó pénzt keresett, mert valakinek a valakije. Jó, azóta átült a Nemzeti Bankból a Nemzeti Bank egyik alapítványába. A teljes cikk és az RTL híradójának videója elérhető itt.

Mindhárom eset egyezik bizonyos pontokon. A nagy befolyással rendelkező fideszes urak valakivel (több esetben bizonyíthatóan nőkkel) elutaztak egy véletlenszerű luxusszállodába, ahol adópénzből töltöttek el egy vagy több estét partnerükkel. Abban is megegyezik a dolog, hogy a gyanúba keveredett urakat itthon várta a család, valamint abban is van közös pont, hogy mindannyiuk számára rittyentett valami fedősztorit a kormányzati kommunikáció.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!