Nők százezrei tüntettek világszerte Trump ellen

Európában ezrek, míg a világ más részein, így az Egyesült Államokban is tíz- és százezrek meneteltek a Nők Menete elnevezésű nagyszabású tiltakozó akció keretében.

Az esemény szervezőinek internetes oldala szerint világszerte mintegy 670 tiltakozást szerveztek szombatra, egy nappal Trump elnöki beiktatása után. Az oldal szerint várhatóan több mint 2 millió ember csatlakozik az amerikai elnök elleni tiltakozásokhoz.

A szervezők honlapja szerint a megmozdulások célja a Trump korábbi kijelentései által megsértett, valamint az új amerikai kormány által magukat fenyegetve érző kisebbségek melletti szolidaritás vállalása.

“Ez a nemi szerv visszaharap” – volt olvasható az egyik tüntető plakátján, amellyel arra utalt, hogy az említett 2005-ös felvételen Trump azzal kérkedett, mivel híres, megtehet bármit a nőkkel, és csak “meg kell ragadni őket” a nemi szervüknél. Londonon kívül Berlinben, Párizsban, Rómában, Genfben, Amszterdamban, Bécsben és Budapesten is voltak utcai tüntetések. Párizsban több mint 1500 tüntető gyűlt össze az Eiffel-torony mellett.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!