Biblia és könnygáz: Beiktatták Donald Trumpot

Beiktatták hivatalába pénteken Washingtonban Donald Trumpot, az Egyesült Államok 45. elnökét.

Az elnöki eskü 35 szavas szövegét John G. Roberts, a szövetségi legfelsőbb bíróság elnöke mondta előre Trumpnak a Capitolium nyugati lépcsőjénél megrendezett ünnepségen.

Eskütétele utáni beiktatási beszédében Donald Trump azt hangsúlyozta, hogy hivatalba lépésével nem szokványos hatalomátadás történik, hanem „visszaadjuk a hatalmat a népnek”. Az Egyesült Államok 45. elnöke meggyőződését fejezte ki, hogy az amerikaiak összefognak s együtt építik újra az országot mindenki javára. Donald Trump köszönetet mondott Barack Obamának és feleségének, mert segítőkészen támogatták őt az átmeneti időszakban.

Több százan tüntettek fekete ruhában Donald Trump elnöki beiktatása ellen Washingtonban. A rendőrség nem engedte a Capitoliumhoz a tömeget, ami ezután törte be többek közt a Bank of America egyik irodájának ablakait és egy McDonald’s kirakatát.

A rendőrök könnygázgránátokkal próbálták feloszlatni a tüntetést. A washingtoni rendőrség közleménye szerint eddig 95 tiltakozót vettek őrizetbe. Az összecsapásokban két rendőr sérült meg könnyebben.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!