Kíméletlen kritikával illették a szülők a kormányt

Azt gondolnánk, hogy teljes érdektelenségbe fulladt a PISA-teszt, ami a tanulók teljesítményét, készségeit méri fel különféle tematikák szerint, azonban a HVG utánajárt, hogy mit is gondolnak minderről a szülők, és láthatóan nem örülnek az eredményeknek.

Az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke, Kunhalmi Ágnes lemondásra szólította fel Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét.

Az MSZP-s képviselő budapesti sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy a PISA-felmérés alapján a magyar tanulók a természettudomány, a matematika és a szövegértés területén is az OECD-országok átlaga alatt teljesítettek. Kunhalmi Ágnes szerint a 2015-ben készített felmérés eredménye a Fidesz-kormányzás “produktuma”, a kormánypárt lebutított oktatáspolitikájának teljes csődje. Ha 2010 után nem csinálnak semmit az oktatás területén, ma az eredmények jobbak – közölte.

Az ellenzéki képviselő nemzetárulásnak tartotta azt, amit a magyar gyerekekkel csinált az elmúlt években a Fidesz. A miniszternek távoznia kell – folytatta -, mert soha ilyen drámai mértékben nem zuhant még a magyar iskolarendszer teljesítménye. A szocialista politikus elmondta, az eredmények azt mutatják, hogy az uniformizálás, a központosítás, a megtaníthatatlan és megtanulhatatlan Nemzeti alaptanterv teljesen csődöt mondott, a gyermekek túlterheltek, a pedagógusok idegileg kimerültek és az egész iskolarendszert átfűti a túlpolitizáltság.

Kunhalmi Ágnes szerint nem kell visszatérni a 2010 előtti oktatáspolitikához, hiszen azóta a világ is változott, a jövőnek szóló oktatáspolitikát kell kialakítani. Az MSZP-s képviselő szerint meg kell szüntetni a központosítást, a pedagógusok és szakma tehetségére és tudására épülő oktatáspolitikát kell folytatni Magyarországon.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata