Színkavalkád ismét a mai ebédem. Hétfőn 5 adagra készítettem magyaros csirkemell ragut, ezt ettem barna rizzsel és egy óriási adag salátával. Le Grand Voyage – A Nagy Utazás – Bodrogi Réka receptje.
A csirkemellet (550 g) apróra vágtam, fűszereztem kb 4 g kókuszolajon fehéredésig pirítottam. Összekevertem a szószt ami 1 tasak #szafifree #vadas alapporból, 24 g kókusztejből, 2-3 dl vízből és 20 g almaecetből készült. Ráöntöttem a szószt a húsira és lassú tűzön puhára pároltam.
Közben a barna rizst is kimértem (5 napra 338 g) és feltettem főni. A szószba tettem még 74 g zöldbabot (így jött ki a szénhidrát szükséglet) valamint egy kevés zöldborsót. Tálaláskor mentes ketchup került rá illetve reszeltem rá #violife növényi sajtot.
Elképesztő finom lett. Sokkal jobban esik könnyű egészséges ételeket enni ebben az óriási hőségben. Jó étvágyat az ebédhez mindenkinek.