Áll a bál – A fideszes jelöltek lejárt szavatosságú ételt osztottak a gyerekeknek!

Forrás: Facebook.com

Választás előtti „gyermeknapi” kampányeseményt tartott Szepesi Tibor, Karcag fideszes polgármestere, illetve Kunné Nánási Mónika, a város 7. számú egyéni választókerült fideszes jelöltje.

A fideszes jelöltek az eseményen biodíszletként használták a helyi gyerekeket, akiknek ételcsomagokat osztottak szét. Ezzel a 444.hu szerint azonban volt egy kis probléma, ugyanis

a kiosztott rágcsálnivalók egy részének lejárt a szavatossága.

A baki után Kunné Nánási Mónika levélben fordult a szülőkhöz, melyben kiemelte, hogy volt ugyan 2 termék, amiknek lejárt a minőségmegőrzési ideje – egy ropiféle és egy csokis-tejes italpor – de a minőségmegőrzési idő és a fogyaszthatósági idő nem ugyanaz. Vagyis vannak olyan termékek, amik még a Nébih állásfoglalása szerint is nyugodtan elfogyaszthatók lejárati idő után is, és ez a két említett termék is ilyen volt: a ropi igazából még 2 hónapig, az italpor pedig egy évig is bátran fogyasztható. Ez önmagában teljesen igaz – írja a portál, mely hozzáteszi, hogy ezt követően jött a levél abszurd fordulata:
A levél legvégén mintegy mellékesen megjegyzik, hogy több olyan terméket is bekészítettek a csomagba

„melyek már a NÉBIH állásfoglalása alapján sem alkalmasak emberi fogyasztásra.”

Kunné ezt „végtelenül sajnálja”, de a levélben nem árulta el a szülőknek, hogy melyik élelmiszer volt fogyasztásra alkalmatlan, vagyis melyik jelent potenciális veszélyt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!