Hatalmas gyomrost vittek be Orbánnak, amitől őrjönghet most a Karmelitában!

Az Euronews megbízásából az Ipsos végzett kutatást 18 uniós tagállamban, melynek keretében közel 26 ezren válaszoltak nyolc európai vezető megítélésével kapcsolatban – írja az ATV.

A legkedveltebb, és egyben legmegosztóbb vezető Volodimir Zelenszkij lett, akiről az európaiak 47 százaléka vélekedik pozitívan, míg 32 százalékuk negatívan, eközben 21 százalék voksolt arra, hogy nincs elég ismerete ahhoz, hogy megítélje az ukrán elnököt.

A legkedveltebbek rangsorában a második helyet Emmanuel Macron francia elnök szerezte meg, rá a válaszadók 41 százaléka mondta, hogy pozitív a véleménye róla, míg 34 százaléknak negatív.

A német kancellár volt az, akiről a legtöbbnek nem volt határozott véleménye. Olaf Scholz a válaszadók 38 százalékának közömbös, 29 százalék pozitívan, 33 százalék pedig negatívan vélekedik róla.

Scholzzal szemben a magyar miniszterelnökről sok európai polgárnak megvan a véleménye:

Orbán Viktorról a megkérdezettek 48 százaléka negatív véleménnyel van, és csupán 15 százalék értékeli őt pozitívan,

37 százalék pedig úgy nyilatkozott, hogy „nem tud eleget” a kormányfőről.

e
Forrás: euronews.com

Orbánt országokra bontva leginkább Svédország (65 százalék) és Finnország (64 százalék) lakosai értékelik negatívan, de még a románok (60 százalék) és lengyelek (58 százalék) is elutasítják őt.

Magyarországon is egyre népszerűtlenebb a miniszterelnök, a válaszadók 54 százaléka negatív, 32 százaléka pozitív véleményt alkotott róla.

A legelutasítottabb vezető (nem meglepő módon) Vlagyimir Putyin orosz elnök, akiről a megkérdezettek 79 százalékának „negatív” a véleménye, 10 százaléknak „pozitív”, 11 százalék pedig „nem ismeri eléggé.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!