Nem verték nagy dobra, de átlag feletti emelést kaptak a miniszterek!

Valószínűleg Orbán is érezhette, hogy pofátlanság lenne átlag feletti béremeléssel jutalmaznia a minisztereket és államtitkárokat, amiért elbuktak az inflációval szemben, így titokban emelte meg a fizetésüket, majd titokban és visszadátumozva tették azt közzé!

A 24.hu közérdekű adatigénylése révén derült fény arra, hogy a miniszterek és államtitkárok illetménye jelentősen megemelkedett. Ezt a lap szerint február 2-án töltötték fel a kormányzati honlapra december 31-i dátummal, „vélhetően a vagyonnyilatkozati hullámra időzítve, amivel több száz dokumentum mögé elrejtve csempészhették fel a portálra”.

A miniszterek és államtitkárok béremelése azonban kizárólag Orbán Viktor jóindulatán múlik, ugyanis azokat nem jogszabály szabályozza, hanem a miniszterelnök határozza meg.

A nagy titkolózásra azonban volt is okuk, ugyanis míg az átlagbérek csupán 14,1 százalékkal emelkedtek, addig Orbán az összes miniszter és államtitkár illetményét 17,5 százalékkal növelte!

Az államtitkárok így az eddigi havi 1 975 000 forint helyett már havi 2 321 000 forintot kapnak, a miniszterek pedig 2 633 000 helyett 3 095 000 forintot!

A portál kiemeli továbbá azt is, hogy Nagy Márton és Csák János mellett van egy harmadik miniszter is, akinek az illetménye eléri az 5 millió forintot, aki nem más, mint Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!