Orbán dühönghet a Karmelitában – Nem várt helyről kapott hatalmas pofont!

Ben Cardin, az amerikai szenátus külügyi bizottságának demokrata elnöke tett nyilatkozatot, melyben keményen bírálta Orbán Viktort!

Cardin előbb üdvözölte, hogy Törökország végre ratifikálta a svédek NATO-csatlakozási kérelmét, bár nyilatkozatában tett néhány megjegyzést is. Felrótta például az emberi jogi helyzetet, az újságírók és civilek bebörtönzését, de jobb együttműködést remél Oroszország felelősségre vonása ügyében is.

Az amerikai szenátus külügyi bizottságának demokrata elnöke azonban nem tudta szó nélkül hagyni, hogy Magyarország még mindig késlekedik a katonai szövetség bővítésének kérdésében, pedig a kormány tagjai többször is kijelentették, hogy nem mi leszünk az utolsók, akik ratifikálják a svédek csatlakozási kérelmét. Ezzel kapcsolatban a 444.hu közlése szerint Cardin kijelentette:

„Orbán Viktor miniszterelnök ismét bebizonyította, hogy ő a NATO legkevésbé megbízható tagja, és gátolja az Európai Uniót abban, hogy Ukrajnának gazdasági segítséget nyújtson”.

A lap kiemeli továbbá azt is, hogy Cardin nem először tesz hasonló megjegyzéseket, tiltakozott már az Ökotárs-razzia, a CEU ellehetetlenítése, és a budapesti Auróra közösségi ház elleni támadás miatt is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!