Újabb megszorító intézkedés – Ez minden gyermekes családot érinthet!

Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság

Komoly megszorításról érkeztek hírek, melyeket az Orbán-kormány eddigi válaszaiban nem cáfolt!

A Népszava közlése szerint, Csák János kulturális és innovációs miniszter még decemberben jelentette ki egy parlamenti meghallgatáson, hogy „ha valaki csak segélyen él, és nem a munkaerőpiacról, azt nem tartjuk jó iránynak”.
A miniszter ezt azután válaszolta, hogy megkérdezték tőle, mikorra lesz várható a 2008 óta változatlan összegű családi pótlék megemelése.

Ungár Péterben, az LMP társelnöke pedig azt kérdezte Csák Jánostól, tervezi-e az Orbán-kormány, hogy megszünteti a családi pótlékot. Kérdésére végül Vitályos Eszter, a minisztérium államtitkára válaszolt, aki levelében azt írta, hogy „a kormány családtámogatási rendszere sokrétű, ennek egészéből nem lehet kiragadni és elszigetelten kezelni a családi pótlékot. A család-és munkaalapú társadalomban hisznek, ezért a segélyezés kiterjesztése helyett különböző támogatásokkal segítik azt, hogy minél több embernek legyen munkája”.

A családi pótlék megszűntetésének tervét azonban sem az államtitkár, sem pedig a miniszter nem cáfolta meg,

illetve arra sem adott egyenes választ a Kulturális és Innovációs Minisztérium, hogy miként tervezi megtartani a járandóság értékállóságát!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!