Ennyi volt – Elfogyott az EP-képviselők türelme Orbánékkal szemben!

Fotó: MTI / EPA / Európai Parlament / Fred Marvaux

Csütörtökön tartottak szavazást az Európai Parlamentben a Magyarországgal kapcsolatos eljárás ügyében, ami hazánkra nézve rossz irányba fordult.

Eszerint, a Parlament felszólítaná a Bizottságot és a tagállamokat is annak érdekében, hogy „lépjenek a jogállamiságot sorozatban megsértő Magyarország ügyében” – írja a 444.hu rövid összefoglalója, mely kiemeli, hogy

elsöprő többséggel támogatták a képviselők a javaslatot.

345 igen és 104 nem mellett 29-en tartózkodtak, ami egyértelmű üzenet lehet a magyar kormánynak!

Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem sokkal a szavazás előtt arról tweetelt, hogy előző nap, a téma parlamenti vitája során a liberális képviselők támadták Magyarországot – írja a portál, mely hozzáteszi, hogy a miniszterelnök posztjának egyetlen szépséghibája, hogy az egész javaslat egy jobbközép, néppárti finn képviselő kezdeményezése.

A mostani döntést követheti az uniós bírósági per, amit az EP azért indítana a Bizottsággal szemben, mivel az annak ellenére nyitotta meg Magyarország számára az eddig visszatartott források egy részét, hogy az ország az EP szerint nem teljesítette a felállított jogállamisági feltételeket.

A javaslatban szerepelt a per mellett az is, hogy megvonják Magyarország szavazati jogát az Európai Tanácsban, illetve felvetődött az a kérdés is, hogy hazánk valóban alkalmas-e a soros elnökségre.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!