Borul a bili – Erre költötték tavaly Orbánék az adófizetők pénzét!

A magyar kormány adófizetői pénzből próbálta befolyásolni a lengyel választás végkimenetelét, azonban azt titkolják, hogy erre mennyit költöttek!

„A Fidesz olyan kényes arra, hogy senki ne avatkozzon a magyar belügyekbe, hogy még egy külön hatóságot is felállított, amivel politikai ellenfeleit revolverezheti, a szuverenitás védelmére hivatkozva” – írja közösségi oldalán Hadházy Ákos, majd hozzáteszi

Persze, ha ők avatkoznak be más országok választásaiba, az más tészta, nekik szabad.

Az ellenzéki politikus szerint, a lengyel választás kampányidőszakában futottak azok a sötét hangulatú, migránsokkal riogató hirdetések, melyeket a magyar kormány fizetett. Ezzel próbálták elérni, hogy Jarosław Kaczyńskit újra megválassza a lengyel nép, pont úgy, ahogy Orbánt.
A terv azonban nem jött be, Kaczyński helyett végül Donald Tusk alakíthatott kormányt.

Hadházy a lengyel sajtóban feltűnt információk után arra lett volna kíváncsi, hogy vajon mennyi magyar adófizetői pénzt égettek el Orbánék a lengyel választási kampányban, ezért közérdekű adatkéréssel fordult a Rogán Antal által vezetett Propagandaminisztériumhoz, mely az alábbi választ adta:

Nem tudják, illetve nem tartják külön számon, hogy mennyibe került az adott időszakban, adott területre célzott hirdetés, és nem is kötelesek azt kiszámolni.

„Ez megint csak a Fideszre jellemző cinikus hazugság: szemrebbenés nélkül tudják az ellenkezőjét állítani annak, amiről mindenki tudja, hogy megtörtént. Tehetik, hiszen idehaza csak nagyon kevesen fognak értesülni erről és a hasonló botrányokról…
Ennek ellenére én még próbálkozni fogok. Ha azt mondják, nem kötelesek kiszámolni, hogy a nagy, sok milliárdos haveri propaganda szerződésből mennyi ment reklámra, akkor szívesen megteszem én nekik: képviselőként betekintést kérek az érintett megrendelőkbe és teljesítés igazolásokba” – teszi hozzá az ellenzéki képviselő.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!