Szorul a hurok – Orbánék ellen fordult az ügyészség!

Bár a rendőrség „nevetséges indokkal” elutasította a miniszterelnök angol nyelvű honlapjával kapcsolatos nyomozást, azt most a IX. kerületi ügyészség mégis elrendelte!

A primeminister.hu honlappal kapcsolatban felmerült a hűtlen kezelés bűntettének gyanúja, emiatt tett feljelentést Hadházy Ákos. Az oldalt – mely a miniszterelnök beszédeinek angol nyelvű leiratát tartalmazta – egészen magas áron, 75 millió forintért készítették és üzemeltették, azonban nem a szerződésben vállalt 22 hónapig, hanem mindössze 13 hónapon keresztül, ami pont a 2022-es választások után állt le.

A „pofátlanul” túlárazott és a szerződésben vállalt időtartam be nem tartása miatt tett feljelentést az ellenzéki politikus, amit a rendőrség egész egyszerűen elutasított, mondván: „az még nem jelent semmit, nem gyanús, ha az állam valamit a piaci ár többszöröséért vesz meg”.

Ezt az indoklást a IX. kerületi ügyészség nem látta megalapozottnak, ezért felülbírálta a döntést, és elrendelte a nyomozást!

„A feljelentést, a nyomozó hatóság határozatait és a felülbírálati indítványt megvizsgáltam és megállapítottam, hogy az ügyben a feljelentés elutasítására megalapozatlanul került sor. A feljelentő az általa bemutatott számításokra és az azok alapjául hivatkozott adatokra alapította a feljelentés tárgyát képező szerződés túlárazottságát, azonban a nyomozó hatóság a határozataiban ezen állítások, számítások cáfolatát nem adta, azok tekintetében ellentmondó adatokra nem hivatkozott, a feljelentésben foglaltak ellenőrzése érdekében semmilyen eljárási cselekményt nem foganatosított. Fentiekre tekintettel a hűtlen kezelés bűntettének gyanúja nem zárható ki, a feljelentésben foglalt tényállítás tisztázása pedig csak nyomozás keretében lehetséges.”

– idézi Hadházy Ákos az ügyészség indoklását a közösségi oldalán, melyhez hozzáteszi, hogy sikerült betekintenie a szerződésekbe, amiket a Miniszerelnökség eddig nem adott ki. Ezekből számára kiderült, hogy a 75 millió csak a „technikai feltételeket” fedte le, ami érthetetlen egy olyan honlapnál, ami gyakorlatilag csak a miniszterelnök beszédeinek angol nyelvű fordításait „sugározta”, illetve a szerződés valóban 2022 decemberéig szólt, nem pedig a választás másnapjáig.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!