Brutális csődhullámhoz vezetett a kormány politikája!

Elképesztő mértékű csődhullámhoz vezetett a kormány politikája, a KSH adatai szerint, fél év alatt 4500 kiskereskedelmi egység húzta le a rolót végleg Magyarországon.

Ilyen mértékű boltbezárást rég nem tapasztalhattunk, ugyanis egy normál évben nagyjából 2-3000 bolt szűnik meg, így a mostani jelenség a Portfolio számításai szerint időarányosan a három-négyszerese a megszokottnak.

Sőt, az elmúlt egy évben 7000 üzlet volt kénytelen bezárni, ami 7 százalékos bezárási arányt jelent!

A bezárási hullámot a kiskereskedelmi forgalom brutális visszaesése eredményezte, ami a statisztikai hivatal szerint minden hónapban jelentősen csökkent a megszokotthoz képest. A nyáron ez a folyamat enyhülni látszott, azonban szeptemberben a nem élelmiszerrel kereskedők bevételei újra negatív irányba fordultak – írja a 444.hu.

A lap kiemeli, hogy a boltok számának gyors csökkenése felborítja a versenyt, ami azt eredményezheti, hogy az inflációs válságban talpon maradó vállalatok könnyebb helyzetben lesznek, ha az árak meghatározásáról lesz szó, tehát könnyebben emelnek majd árakat, ami újabb áremelési hullámhoz vezethet.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!