Nagy bajban lesznek a nyugdíjasok – tragédiára készül az ország!

A halálunkig dolgozhatunk Orbán rendszerében.

A magyarok több mint fele az állami nyugdíjrendszer összeomlását jósolja, és arra számít, hogy idős korában is munkát kell vállalnia ahhoz, hogy megfelelő életszínvonalon élhessen – állapította meg kutatása alapján a Generali. A felmérésről hírt adó azenpenzem.hu portál szerint a biztosítónak a hazai 18-65 éves lakosság pénzügyi tudatosságát, megtakarítási szokásait és a nyugdíjas évekhez kapcsolódó elvárásait vizsgáló felméréséből kiderül, hogy

a magyarok tragikusan látják a nyugdíjas éveiket!

A megkérdezettek 22 százaléka véli úgy, hogy 20-30 év elteltével valamelyest romlanak majd az idősek kilátásai, 35 százalékuk szerint viszont sokkal rosszabb lesz a helyzet. A jelenlegi állappot fennmaradására 30 százalék, kedvező változásra pedig 13 százalék számít. A felmérésből az is kiderül:

a válaszadók 40 százaléka hónapról hónapra él, vagyis nincs semmilyen megtakarítása,

de az átlag is csupán 30 ezer forintot képes havonta félretenni – miközben a válaszok alapján a hazai lakosság ideálisan havi 82 ezer forintnyi nyugdíjcélú megtakarítással érezné úgy, hogy megfelelő életszínvonalat tud magának teremteni a nyugdíjas évekre.

A kutatás kifejezetten rákérdezett a magyarok jövőbeli várakozásaira is és ebből kiderült, hogy

az emberek csaknem harmada azt gondolja: az aktív korúak is sokkal rosszabbul fognak élni a következő évtizedekben!

A Generali a kutatás kapcsán megállapította: az emberek hozzáállását nagyban meghatározza a pénzügyi értelemben vett biztonságérzetük. Minél kevesebbet tudnak jelenleg megtakarítani, annál pesszimistábbak a jövőbeli boldogulásukat illetően.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!