Robban a botrány – Újabb „hungarikumot” leplezett le az ellenzéki politikus!

Forrás: Facebook.com / Hadházy Ákos

Hadházy Ákos a közösségi oldalán számolt be arról az EU-s pénzből megvalósult projektről, mely felveheti a versenyt az elhíresült nyírmártonfalvai lombkorona nélküli lombkorona sétánnyal.

A Nyírség turisztikai kínálatának integrált fejlesztésére összesen 1,8 milliárd forint támogatást nyertek el, azonban az újabb botrányos projektre „csak” 20 millió forintot szórtak el, így megvalósulhatott

a víz nélküli csónakázó tó!

A pénzből kicserélték a már meglévő fahíd deszkáit, illetve építettek egy 15 nm-es, napelemmel felszerelt mellékhelységet, de vizet nem sikerült a tóba tölteni.

Hadházy szerint a talajvíz csökkenése miatt, már korábban is egy másik tóból kellett szivattyúkkal pótolni a csónakázó tó vizét, azonban az áram árának emelkedése miatt az üzemeltető felmondta a szerződést (éves költsége 700 ezerről 6 millióra emelkedett volna), a víz pedig szép lassan elszivárgott.

Hiába száradt ki a tó, az EU-s pénzt már megnyerte a falu, így nem volt mit tenni, „ha már megnyerték a pénz, akkor el kell költeni” alapon megcsinálták a kb. egymillió forint/nm áron a napelemes budit… – írja az ellenzéki politikus a beruházással kapcsolatban.

387050089 883295463158749 5068959780948418223 n
Forrás: Facebook.com / Hadházy Ákos

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!