Mindenkihez eljut az O1G üzenet – még a fideszesek is terjesztik!

Orbánék egyszerűen tehetetlenek!

Tökéletes módszert találtak ki ismeretlen ellenzékiek arra, hogy a lehető legszélesebb körben elterjesszék Simicska Lajos elhíresült „Orbán egy geci” mondásának jelképét, az O1G feliratot. Mostanra ugyanis

a NER-rel szembeni ellenállás jelképévé vált O1G üzenet bankjegyekre írva és fémpénzekbe ütve terjed!

A Fidesz pedig a jelek szerint tehetetlen: a készpénz ugyanis nem csak gyorsan forog, hanem olyan hatalmas mennyiséget kellene egyenként átvizsgálni, amire sem technikai, sem pedig emberi kapacitás nincs. Korábban már megírtuk, hogy az 1000 forintos bankjegyekre nyomtatott O1G feliratok olyan jól sikerültek, hogy nem sértenek semmilyen biztonsági felületet, ezért ez nem minősül rongálásnak.

0403 O1G ezres

A fém 10 forintosokba pedig a nulla közepébe elég csak egy „G” betűt ütni, és az érme máris Orbán-ellenes üzenetté válik. Íme:

1005 O1G

Így mostanra kialakult az a politikailag kifejezetten abszurd helyzet, hogy

még a fideszes szavazók is terjesztik az O1G feliratot, amikor fizetnek a boltban, vagy elteszik a visszajárót!

A kormánypárti hívek persze valószínűleg szívesen megsemmisítenék az „ellenzéki” bankjegyeket, de azzal saját magukat károsítanák meg. Ha viszont továbbadják, ők maguk is hozzájárulnak az üzenet terjedéséhez!

Bár az MNB 11/2011-es, IX. 6-os számú rendelete arról rendelkezik, hogy az a bankjegy, melyen rajz, színezés vagy bármiféle írásjel látható, nem forgalomképes, az O1G-felirattal ellátott pénzt hivatalosan csak a boltokban utasíthatják el. Vagyis az ilyen pénzek terjedését legfeljebb a fideszes boltosok akadályozhatják meg – ám a pénzeket feliratozók számára ez sem jelent igazi akadályt. Ha ugyanis az ilyen pénzzel postára, bankba, vagy az MNB-hez megyünk, kötelesek azt elfogadni.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!