Olyat kapott a Fidesz a budapestiektől, hogy a fal adta a másikat!

Összeülhet a válságstáb a Karmelitában.

Óriási pofont kapott Orbán Viktor és pártja a budapesti emberektől. Hiába üti-vágja a fideszes propaganda a főpolgármestert, hiába veszi el a kormány a Budapestnek járó támogatásokat, egy friss közvélemény-kutatás szerint ha most vasárnap választani kellene,

a fővárosiak 49 százaléka Karácsonyra Gergelyre szavazna egy meg nem nevezett fideszes jelölttel szemben!

A kutatást a HVG megbízásából készítette a Medián és a 21 Kutatóközpont olyan 1000 budapestit megkérdezve, akiknek nemük, koruk és iskolai végzettségük pontosan leképezte a teljes fővárosi lakosság összetételét. A hvg.hu szerint ez alapján jött ki az az eredmény, hogy Karácsony Gergely főpolgármester sokkal népszerűbb, mint egy esetleges fideszes ellenfele.

A fideszes jelöltre a budapestiek közül csupán 29 százalék szavazna!

Karácsony a fiatalok és a középkorúak között a legnépszerűbb: 64 százalékos a támogatottsága a 18-29 évesek, illetve 55 százalékos a 30-39 évesek körében. Még a 65 év felettiek közül is 48 százalék szavazna rá, és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők körében is meggyőző, 58 százalékos a fölénye.

A közvélemény-kutatás eredményei szerint a döntő többségében ellenzéki vezetésű kerületek hivatalban lévő polgármestereivel is elégedettek a budapestiek.

A kerületekben a fővárosiak 66 százaléka jónak, vagy nagyon jónak tartja a saját polgármestere munkáját!

Ez az arány persze kerületenként változik, ám ez semmit nem változtat azon az összképen, hogy a Fidesz helyzete szinte reménytelen Budapesten a pillanatnyi állás szerint. Nem lenne meglepő, ha a Karmelitában hamarosan összeülne a válságstáb, hisz világosan látszik: az anyagi források elvonásában megnyilvánuló kormányzati büntetés nem hatott a budapestiekre, sőt: a jelek szerint egyre jobban utálják az életüket megnehezítő Orbánékat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!