Börtönbe kerülhet Lázár János zsarolás miatt!

A volt bűnügyi újságíró szerint minden dokumentálva van!

Akár három évre is börtönbe kerülhet Lázár János építési és közlekedési miniszter! Mindezt a legendás riporter Juszt László tette közzé a Facebook oldalán. Érvelésével nehéz vitába szállni, mivel

az egykor bűnügyi műsort is vezető újságíró szerint Lázár bűnössége tökéletesen van dokumentálva!

A riporter szerint Lázár János a hatályos jogszabályok szerint egyértelműen zsarolást követett el, amikor a napokban azt nyilatkozta: Hódmezővásárhely nem számíthat a kormánytól semmiféle támogatásra, ha Márki-Zay Pétert választják meg polgármesternek. Juszt László  bejegyzését az alábbiakban változtatás nélkül, szó szerint közöljük: „Gondolom nem egyedül vagyok, aki nem tudja megemészteni Lázár János utánozhatatlanul parádés, mély értelmű, előre mutató kijelentését: „A kormány tagjaként „azt kell mondjam”, hogy ha a hódmezővásárhelyiek megválasztják Márki-Zay Pétert polgármesternek, „ami persze szíve joguk, és van persze lehetőségük erre, akkor

a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak”.

Hogy ez fenyegetés, zsarolás abban úgy hiszem nem lehet vita, de ez szubjektív vélemény. Nézzük, mit mond a zsarolásról a BTK?

A választási törvény 350. §.  e.) pontja azt írja, hogy

„aki a választásra jogosultat a választásban, … fenyegetéssel, megtévesztéssel, vagy anyagi juttatással befolyásolni törekszik,… i.)… bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Na most, akkor mi van?

Ügyészség, rendőrség?… Nem olvasták? Nem hallották?”

A felvetés nehéz helyzetbe hozza a rendőrséget és az ügyészséget, hiszen az elkövetett zsarolás definícóját konkrét jogszabály támasztja alá, ráadásul letagadni sem lehet azt, amit Lázár János mondott, mivel a nyilatkozata tökéletesen dokumentálva van.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!