Bekövetkezett, amitől mindenki tartott – Tovább romlott a helyzet!

Az Orbán-kormány rossz gazdaságpolitikájának, elhibázott lépéseinek és hozzá nem értésének köszönhetően, tovább nőtt Magyarországon az infláció, mely még nehezebb helyzetbe hozza a lakosságot!

A KSH legfrissebb jelentése szerint, a novemberi inflációs adat ismét átlépett egy lélektani határt,

ami így már 22,5 százalékra emelkedett.

A hazai infláció nemcsak régiós szinten, hanem európai összehasonlításban is a legmagasabbak közé tartozik – emeli ki a 444.hu cikke.

A mostani pénzromlási ütem nem haladta meg a szeptemberit, mikor 15,6 százalékról 20,1 százalékra gyorsult, de jól jelzi, hogy az infláció még mindig nem tetőzött.

A decemberi újabb inflációs rekord pedig szinte borítékolható, ugyanis a kormány megszüntette az üzemanyagár-stopot, így a 95-ös benzin 640 forint körüli áron, míg a dízel nagyjából 700 forintért kapható a kutakon.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint ez a kormányzati lépés önmagában 2-2,3 százalékponttal emeli majd meg az inflációs mutatót.

A novemberi 22,5 százalékos átlagos infláció azonban még drasztikusabb képet mutat, ha az élelmiszerek áremelkedését nézzük, ami 43,8 százalék!

Novemberben 102,9 százalékkal nőtt a tojás ára, 60,3 százalékkal a margariné, a kenyér 81,8, a sajt 78,8, a tejtermékek 79, míg a vaj és vajkrém 77,3 százalékkal kerülnek többe. A háztartási energia 65,9 százalékkal drágult, ezen belül a vezetékes gáz ára 124,3, a tűzifáé 60,1, a palackos gázé 52,1, az elektromos energiáé 28,3 százalékkal nőtt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!