Ilyen botrányt magyar kormányfő még nem csinált – Orbánnak azonnal le kell mondania!

Orbán Viktor a közösségi oldalán osztott meg egy videót, melyen Dzsudzsák Balázzsal látható a Görögország elleni focimeccs után, azonban a miniszterelnök ezzel hatalmas botrányt okozott.

Természetesen nem azért robbant ki a nemzetközi botrány, mert Dzsudzsákkal találkozott, hanem azért,

mert egy olyan sálat viselt a magyar miniszterelnök, melyen a “Nagy-Magyarország” van ábrázolva.

7pK3xiQZId7QUpGfs xl
Forrás: Facebook.com

Ez természetesen a szomszéd államok vezetőinek nem tetszik, ennek pedig hangot is adtak:

A 444.hu azt írja, hogy a román külügy szerint Orbán gesztusa “nyilvánvalóan ellentétben áll a kétoldalú párbeszéd újraindítását övező nyitottsággal, amelynek jegyében a román külügyminiszter a közelmúltban tett budapesti látogatása során mind a kormányfővel, mind a magyar kollégájával folytatott konzultációi alkalmával megnyilvánult”.

A románok továbbá leszögezték, hogy teljességgel elfogadhatatlannak tartanak mindenfajta revizionista megnyilvánulást, ugyanis az ellentétes a valósággal,

valamint szembe megy az 1996-ban Románia és Magyarország által aláírt jószomszédi viszonyról szóló szerződéssel.

De nem csak Romániában keltett felháborodást Orbán “kiegészítője”, de a horvátok is elutasítják az ilyesfajta megnyilvánulást. Az atv.hu közlése szerint Andrej Plenkovics horvát kormányfő nem látta az ominózus videót, de kijelentette, hogy magával a sállal nem kíván foglalkozni, azonban “a Horvátországgal szembeni területi igényeket illeti bárki, így Magyarország részéről is, ezek abszolút elfogadhatatlanok, számunkra ez nem opció”.

Az ukrán külügy pedig berendeli a magyar nagykövetet, hogy számon kérje amiért Orbán Nagy-Magyarországos sálat viselt.

“A revizionista gondolatok népszerűsítése nem segíti az ukrán-magyar kapcsolatok fejlesztését, és nincs összhangban az európai politika alapelveivel” – mondta az ukrán külügyi szóvivő a 444.hu közlése szerint, majd hozzátették, hogy az ukrán kormány bocsánatkérést vár Orbántól, illetve szeretnék, ha Magyarország egyértelműen kijelentené, hogy nincsenek területigényei Ukrajnával szemben.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!